• Načítám...
>

Rada kraje je pro rozvoj digitalizace

Středočeský kraj čeká příklon k digitalizaci. Alespoň to slibuje nově nastupující vláda kraje, která chce digitalizaci služeb krajského úřadu, větší otevřenost směrem k veřejnosti, ale také rychlejší internet do obcí Středočeského kraje.

Reklama

Služby krajského úřadu by měly být digitalizovány. Slibuje to nově nastupující vedení kraje, které chce vyřizování na krajském úřadu urychlit a zefektivnit. Nová hejtmanka Petra Pecková slibuje větší komfort pro veřejnost, ale také pro obce.

"V rámci digitalizace povedou první kroky k tomu, aby se třeba smlouvy Středočeského kraje a jednotlivých obcí podepisovaly elektronickým podpisem a aby starostové nemuseli jezdit sem do budovy Středočeského kraje," řekla Petra Pecková, kandidátka na hejtmanku Stč. kraje. 

Myšlenku digitalizace dlouhodobě prosazují také Piráti. Ti volají také po transparentnosti a větší otevřenosti úřadu směrem k veřejnosti. Klíčové bude umožnit sledovat nakládání s krajskými penězi.

"Pro nás je klíčový například rozklikávací rozpočet až na úroveň jednotlivých faktur. Nejprve budeme analyzovat ten účetní systém, jaký je tady a jak to bude náročné. Ta digitalizace je pro nás prioritou," řekl Jiří Snížek, kandidát na radního Stč. kraje. 

Prioritou kraje bude také rozšířit rychlejší internet do obcí v kraji. V některých oblastech je rychlé připojení a vyřizování svých požadavků online stále hudbou budoucnosti.

"Moje Líbeznice budou mít v příštím roce kompletní optickou síť. Přál bych si, aby se podobnou cestou vydal Stč. kraj. I v této době je důležité, aby lidé měli přístup k rychlému internetu i v případě výstavby silnic. Připravíme podmínky tak, aby bylo možné významně rychleji rozvíjet optické sítě," řekl Martin Kupka, kandidát na radního Stč. kraje. 

Kraj letos finančně podpořil také digitalizaci městských infocenter a spolků zaměřujících se na destinační management. Ty tak mohou modernizovat své služby a nabídnout kvalitnější servis návštěvníkům a turistům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu