• Načítám...
>

Petra Pecková je novou hejtmankou Stč. kraje

Novou hejtmankou Středočeského kraje se stala Petra Pecková (STAN). Zvolilo ji středočeské zastupitelstvo na svém ustavujícím jednání. Z šedesáti pěti členného zastupitelstva získala padesát hlasů. Ve funkci nahradila Jaroslavu Pokornou Jermanovou (ANO).

Reklama

Petra Pecková se stala oficiálně novou hejtmankou Středočeského kraje. Na ustavujícím zastupitelstvu ji zvolilo padesát zastupitelů z celkového počtu šedesát pět. Petra Pecková tak v křesle hejtmanky nahradila Jaroslavu Pokornou Jermanovou.

"Chtěla bych moc poděkovat za předchozí čtyři roky za funkční období v letech 2016  - 2020 všem zaměstnancům úřadu Středočeského kraje, kteří odváděli skvěle svou práci," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.  

Stejně jako u volby hejtmanky se bude nová krajská vláda opírat o padesát z šedesáti pěti hlasů v zastupitelstvu. Jedinou opoziční stranou je hnutí ANO s patnácti hlasy. Podle bývalé hejtmanky Jermanové bude mít nová krajská vláda na co navazovat. Reaguje tak na programové prohlášení nové rady.

"Z 80 % má rada práci hotovou, protože to, co tam píše, jsme my za ty čtyři roky nastavili a nebo jsme významně posunuli k realizaci. Kraj budoucímu vedení předáváme ve velmi dobré kondici, protože za ty 4 roky jsme intenzivně pracovali," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, bývalá hejtmanka kraje. 

Zároveň hnutí ANO upozornilo na hrozbu velkých personálních změn na krajském úřadu. To ale nové vedení kraje odmítlo s tím, že bezhlavě úředníky vyhazovat nebude.

"Určitě k nějakým personálním změnám postupně dojde, nedá se to vyloučit. Ta personální změna, kterou jsme deklarovali, je třeba změna v řízení příspěvkové organizace Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. My se všichni seznamujeme se zaměstnanci úřadu a rozhodně nebudeme někoho vyhazovat jen proto, že pracoval i v minulém volebním období, kdy mu na kraji šéfoval někdo jiný," řekla Petra Pecková. 

Na ustavujícím zastupitelstvu byli zvoleni také tři náměstci hejtmanky a dalších sedm radních ve stejném složení, v jakém byli navrženi po volebních vyjednáváních. Novými náměstky hejtmanky jsou Martin Kupka z ODS, Věslav Michalik ze Starostů a Jiří Snížek z Pirátské strany.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu