• Načítám...
>

Úřady Kolín, Slaný a Kladno jsou vstřícné k lidem

Nejvstřícnější úřady k lidem v rámci Středočeského kraje jsou v Kolíně, Slaném a na Kladně. Radnice v Kolíně se pak může pochlubit prvním místem v kraji a druhou příčkou v rámci republikového srovnání. Výsledky zveřejnili organizátoři pátého ročníku soutěže Přívětivý úřad.

Reklama

Nejvstřícnější úřad k lidem je v rámci Středočeského kraje ten v Kolíně. Město se umístilo na prvním místě v pátém ročníku soutěže Přívětivý úřad a letos se může chlubit také druhou příčkou v celorepublikovém srovnání. Úřad zabodoval především tím, že se snaží jít naproti takzvaným Smart City řešením.

"Dokonce jsme se poprvé umístili v celé republice jako druhý úřad a pro příští rok máme samozřejmě ambici pro to stát tam znovu a nejlépe zkusit zabojovat o to první místo. Teď máme získanou dotaci na nové webové stránky, na rozšíření aplikace a budeme se snažit přidávat nějaké funkcionality, které usnadní jak úředníkům, tak i lidem tu komunikaci s námi, jako s městem," řekl Michael Kašpar, starosta Kolína. 

Porotu soutěže pak zaujalo také město Slaný, které se letos umístilo na druhém místě. Zejména proto, že zdejší úřad poskytuje právnické rady občanům zdarma.

"Občané města se mohou zapsat do pořadí. Každý týden probíhá v jednom dni právní poradna a podle toho, kolik máme zájemců, tak ti konzultují s právníky tu svou problematiku," řekl Martin Hrabánek, starosta Slaného. 

Třetí příčku pak obsadilo Kladno. Podle vedení města především pro rozšířené úřední hodiny. Město tak vychází vstříc lidem, kteří dojíždějí za prací.

"Veliká část lidí z Kladna a jeho okolí pracuje v Praze a pochopitelně tedy nemohou být do 4 nebo do 5 hodin večer na úřadě, proto máme ty dva prodloužené dny. To je pondělí a středa. Kromě toho máme další dva dny - úterý a čtvrtek, kdy je naprostá většina našeho úřadu otevřená občanům," řekl Dan Jiránek, starosta Kladna. 

Soutěž pořádá ministerstvo vnitra a posuzuje v rámci ní přístupnost úřadů pro veřejnost, transparentnost a komunikaci s úřadem. Vyhodnocuje se také počet úředních hodin a zavádění moderních IT nástrojů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu