• Načítám...
>

V Rakovníku začnou stavět společenské centrum

Už v lednu začne v Rakovníku stavba nového společenského a vzdělávacího centra. Stavba za více než 88 a půl milionu korun místním nabídne sály pro kulturní akce, ale také knihovnu, jejíž pobočky se do budovy přestěhují. Turisté tady také najdou informační centrum.

Reklama

Už v lednu příštího roku odstartují v Rakovníku práce na výstavbě nového společenského a vzdělávacího centra. Město už vybralo zhotovitele stavby. Počítá se také s centralizací místních poboček městské knihovny.

"Nové společenské centrum bude plnit službu kulturní, to znamená, že se tam sestěhují všechna zařízení, to znamená knihovna městská a knihovna dětská, informační centrum a bude tam celá řada prostoru pro kulturní vyžití občanů. Sály, kinosály, přednáškové sály a studovny. Očekáváme od toho veliký přínos, hlavně pro studenty a školní mládež," řekl Luděk Štíbr, starosta Rakovníka. 

V místo, kde se bude soustředit rakovnický kulturní život, se začnou proměňovat hned tři městské domy u Žižkova náměstí, pro které se tak po čase opět najde uplatnění. Na investici, za více než 88 a půl milionu korun, si město vzalo dlouhodobý úvěr.

"My máme městskou knihovnu v pronájmu ve státním zařízení, dětskou knihovnu máme v jiném objektu a informační centrum také v jiném objektu, takže budou na jednom místě a hlavní důvod je také v tom, že využijeme tři prázdné budovy města, které jsou v centru města a neměly žádné využití, protože tam byla bývalá školní jídelna," řekl Luděk Štíbr.

anketa

Tendr na tuto zakázku muselo město zopakovat. V létě totiž vznikla technická chyba, která se objevila při elektronickém přijímání nabídek firem. Kvůli riziku odvolání přihlášených firem proto město vypsalo zakázku znovu. Práce by měly být dokončeny do 21 měsíců od předání staveniště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu