• Načítám...
>

Říčanský starosta odstupuje ze své funkce

Starosta Říčan Vladimír Kořen rezignoval na post starosty města. Důvodem je kauza prodeje bytů na Komenského náměstí, jež se mají převést za symbolickou stokorunu dosavadním uživatelům, kteří v nich žijí dvacet let. Kořena v křesle vystřídá dosavadní místostarosta David Michalička.

Reklama

Starosta Říčan Vladimír Kořen po 10 letech odstupuje ze své funkce. Podle něj je třeba skončit v nejlepším a hlavně se ctí. 

"Po deseti letech člověk bilancuje, dává si dohromady to, co dokázal, já jsem dal několik slibů, že zajistím nějakou ekonomickou stabilitu města, že kvantita výstavby nebude na úkor kvality života tady v Říčanech a že budu jednat transparentně. Odcházím bez jakéhokoli skandálu, což je docela důležitá záležitost. Myslím si, že jsem i vyčerpal potenciál nápadů a té energie už jsem ztratil dost," řekl Vladimír Kořen. 

Jedním z důvodů pro odchod je kauza převodu bytů na Komenského náměstí, který byl dohodnutý před 20 lety. Říčany tehdy neměly peníze na stavbu domu a vybudovaly ho za finanční účasti zájemců o byty. Převod by byl ale pro město finančně nevýhodný.

"Kdy se má majetek v hodnotě 84 milionů korun prodávat za 100 korun za bytovou jednotku. Ti lidé zaplatili statisíce, ale oni si je odbydlovali na nájemném. Zastupitelstvo i já jsme se rozhodli, že ty smlouvy necháme prověřit soudem," řekl Vladimír Kořen.

Ten jejich platnost potvrdil a dal za pravdu nájemníkům. Zastupitelé následně rozhodli, že se radnice proti verdiktu neodvolá.

"Ve chvíli, kdy jsem se dozvěděl ten krok, tak mi bylo jasné, že pro mě neexistuje žádná alternativa, kde bych jako člověk sám před sebou mohl obstát a mohl mít dál radost z toho, že dělám starostu, že tvořím nějaké projekty a vize," řekl Vladimír Kořen. 

Volba nového starosty proběhne 16. prosince. Vladimíra Kořena by měl nahradit dosavadní místostarosta David Michalička.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu