• Načítám...
>

In-line dráha ve Slaném je bezpečnější

In-line dráha ve Slaném je zase o něco bezpečnější. Město tam totiž instalovalo pomocné zábrany. Ty mají zamezit nepříjemným pádům mimo dráhu. Město jejich instalací vyslyšelo prosby místních obyvatel, kteří tato opatření žádali.

Reklama

Dobu, kdy byl platný zákaz vstupu do městských parků a na hřiště, využili ve Slaném k úpravě místní bruslařské dráhy ve Smečenské ulici. Instalovali tam totiž pomocné zábrany, které zase o něco zvýší bezpečnost bruslařů.

"My jsme vyhověli žádosti občanů, kteří nás upozornili na to, že naše in-line dráha je v některých úsecích nebezpečná a proto jsme udělali takové drobné úpravy, kdy jsme udělali zábrany ze dřeva a také jsme tam nechali vyrůst stromky, takže budeme mít takové přírodní zábrany," řekl Martin Hrabánek, radní Stč. kraje. 

Vedení města bylo na problematické úseky na dráze upozorněno obyvateli na pravidelných setkáních s občany, která ve městě probíhají pravidelně v průběhu celého roku. Zábrany byly instalovány preventivně, k žádným větším úrazům na dráze zatím nedošlo.

"K větším úrazům nedocházelo. Měli jsme tam jeden takový drobný úraz. Nicméně jak jsem zvyklý komunikovat s občany, tak jsem byl upozorněn právě na tuto problematiku, že by tam mohlo v budoucnu dojít k nějakým větším úrazům, proto jsme se snažili hned reagovat a udělat v podstatě toto opatření," řekl Martin Hrabánek. 

Celkové náklady za nové zábrany, které teď v těsné blízkosti lemují části in-line dráhy, jsou 65 tisíc korun a pro město je zajistily místní Technické služby Slaný.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu