• Načítám...
>

Kraj spustil testování pedagogů

Středočeský kraj od čtvrtého prosince rozjel dobrovolné testování pedagogů. Ti se budou moci zdarma otestovat na celkem jedenácti místech v kraji. Předem se ale budou muset objednat na konkrétní čas a při návštěvě předložit potvrzení o zaměstnání.

Reklama

Od pátku čtvrtého prosince začaly kraje s dobrovolným testováním pedagogů. Zájemci si budou moci ve Středočeském kraji vybírat z jedenácti testovacích míst. Při návštěvě se budou muset prokázat potvrzením o zaměstnání. Podle předběžných odhadů zájmu o testování by měl Středočeský kraj situaci zvládnout. 

"Předpokládáme, že by se počet návštěv v těch čtrnácti dnech měl pohybovat mezi deseti až dvaceti procenty. Je to pouze lehký, kvalifikovaný odhad z toho jak vnímáme situaci na sociálních sítích a z toho jaké byly předběžné informace z území. Zatím se potvrzuje, že se nejedná o žádný fatální nárůst. Zdá se, že zájem není tak vysoký a že bychom to mohli zvládat," konkretizoval Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

  Zájemci o testování dostanou žádanky od ředitelů škol a vyhledají nejbližší zařízení, které testování provádí. Není to ale podmínka, mohou zvolit i vzdálenější místo. Třeba i v jiném kraji. Pedagogové podstoupí antigenní testování a v případě, že budou pozitivní, pak později projdou také PCR testem.

"Zatím budeme testování antigenními testy provádět v síti, která tvoří prioritní první pilíř. Jedná se o jedenáct nemocnic. Konkrétně nemocnice v Benešově, Berouně, Hořovicích, Kolíně, Kladně, Kutné Hoře, Mladé Boleslavi, Nymburku, Příbrami, Rakovníku a ve Slaném," doplnila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeský kraj má ve své správě 1400 škol a školských zařízení, ve kterých působí bezmála 26 tisíc učitelů. Testování se uskuteční až do 18. prosince, kdy se překlopí v dobrovolné plošné testování všech obyvatel republiky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu