• Načítám...
>

Nejlepší cyklokrosaři se sjeli do Kolína

I v letošním roce se na tradičním okruhu v lesoparku Borky uskutečnil závod Velké ceny města Kolín v cyklokrosu. Letošní 16. ročník byl pro kategorii juniorů a juniorek zároveň mistrovstvím ČR v cyklokrosu pro rok 2020. Akci podpořil Středočeský kraj z Fondu hejtmana.

Reklama

V pořadí již 16. ročník Velké ceny města Kolín v cyklokrosu se konal tradičně na okruhu v lesoparku Borky. Ve dvoudenním závodu na trať vyrazili cyklisté hned v několika kategoriích.

"Velká cena města Kolín se letos jede jako mistrovství České republiky mládežnických kategorií, to znamená od žáků mladších, až po juniory a je to i finálový závod Českého poháru v cyklokrosu kategorií muži a ženy. Celkem je to 10 kategorií a závodí na čas, takže ta nejmladší kategorie závodí na 20 minut, nejstarší na jednu hodinu," řekl Jan Slavíček, ředitel závodu. 

"Pro město Kolín je to jedna z největších sportovních událostí roku, letos tedy bohužel bez diváků, byť někteří diváci, kteří prochází lesem, cyklokros zahlédnou. Je to jedna z největších událostí a my si jí vážíme, protože Kolín a cyklokros je spjat desítky let. Máme tady mistra světa pana Fišeru, který s námi vždy předává, takže ten cyklokros má obrovskou historii," řekl Michael Kašpar, starosta Kolína. 

Akce se ani letos neobešla bez podpory Středočeského kraje. Ten na závod přispěl z Fondu hejtmana částkou 50 000,- Kč.

"Já jsem moc ráda, že je tady ta tradice zachována, že se v ní bude pokračovat. Je to nesmírně těžký sport, já je obdivuji. Když jsme viděli ty kategorie žen, které se popraly, tak je vidět, že ty úspěšné se střídají na těch žebříčcích, protože vyhrály jak ty dnešní závody, tak se současně umístily na nejlepších místech v celé té sérii. Jsem ráda, že to je a vyšlo i počasí," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje. 

Na závodní trati se sportovci museli vypořádat nejen s jízdou na asfaltovém povrchu, ale také s pískem, lesní cestou nebo umělými překážkami.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu