• Načítám...
>

Kraj podpoří sportovní centra i příští rok

Středočeský kraj dá v příštím roce sportovním centrům pro mládež téměř třicet milionů korun. Na zasedání zastupitelstva to garantovalo vedení kraje. Prostředky na provoz center už jsou alokovány v rozpočtu kraje, ovšem je potřeba je z toho letošního převézt do rozpočtu na příští rok. Peníze centrům tak zastupitelé posvětí až na lednovém zasedání.

Reklama

Středočeský kraj dá příští rok sportovním centrům pro mládež více než 28 milionů korun. Projednali to středočeští zastupitelé na svém druhém zasedání. Schvalovat se bude ale až na zasedání v lednu příštího roku, podle vedení kraje pouze z technických důvodů.

"Výbor i zastupitelstvo počítá s tím, že částka 28 milionů čtyři sta, která je určená pro sportovní centra, na rok 2021 zůstane, jen technicky musíme zajistit převod, protože my je máme v rozpočtu v roce 2020 a potřebujeme je jako vázané prostředky posunout do rozpočtu 2021 a to se stane v lednu," řekl Milan Vácha, radní Stč. kraje. 

Sportovní centra se ale nemusí bát, že by peníze na svůj chod dostala pozdě. Vedení kraje garantuje, že centra dostanou prostředky v požadované výši a ve stejný čas, jako loni. Jejich provoz tak bude zachován.

"Je to určitý přístup k mezeře, která je tady mezi tím vrcholovým sportem na úrovni reprezentace, kterou podporuje stát a toto jsou týmy, které jsou dobré na krajské úrovni a zasluhují si podporu," řekl Milan Vácha. 

Ve středních Čechách je celkem 26 sportovních center, která se věnují mládeži od sedmi do dvaceti tří let. Krajská sportovní centra nabízí na devatenáct druhů sportovního vyžití. Zaměřená jsou na hojně rozšířené sporty, ale také na ty méně obvyklé. Kromě atletických, cyklistických nebo fotbalových a hokejových klubů jde také o badminton, baseball, kanoistiku, ale také šachy nebo jezdectví. Bez podpory kraje by ale centra, obzvlášť v této době, nepřežila a provoz by musela ukončit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu