• Načítám...
>

Mladá Boleslav má nové webové stránky

Mladá Boleslav zdokonaluje internetové služby a aplikace pro obyvatele města. Na podzim 2020 spustila nové internetové stránky, které mají být přehlednější a uživatelsky příjemnější. Několik let už ve městě funguje také mobilní aplikace, která poradí turistům a podá potřebné informace. Připravují se také chytré zastávky MHD.

Reklama

Mladá Boleslav má nové webové stránky. Ty uvedla do zkušebního provozu na podzim roku 2020. Stránky nabízí novou a modernější tvář, mají být přehlednější a informace řadí do tematických celků. Město se pro změnu rozhodlo po sedmi letech, jak samo připouští. V tomto ohledu už byla změna nutná.

"Ohlasy od veřejnosti byly takové, abychom šli tzv. s dobou, takže jsme zadali revizi celého webu, aby byl přívětivější pro lidi a aby si tam dokázali jednodušeji najít, co tam potřebují a nebo se objednat na úřad a takové ty běžné věci, které už města nabízejí," řekl Daniel Marek, náměstek primátora Mladé Boleslavi. 

Modernizaci webu město financovalo z evropských zdrojů v rámci projektu pro Rozvoj nástrojů strategického řízení a vzdělávání úředníků. Novým webem to ale nekončí. Město už má také svou mobilní aplikaci.

"Snažíme se být chytrým městem, v tom nám ten vlak trošku ujížděl, tak jsme se do toho snažili nastoupit a máme aplikaci Mladá Boleslav v mobilu, která je poměrně hojně využívaná. Na základních školách máme také MB kartu, to je něco podobného jako v Kolíně, takže děti na základních školách mají kartu na všechno, ať je to knihovna, obědy, autobusy a tak dále. Samozřejmě se snažíme vymýšlet ještě nějaké nové věci," řekl Daniel Marek. 

V současnosti pak město připravuje projekt chytrých zastávek. Ty budou připojeny na wifi a umožní lidem sledovat aktuální příjezdový čas autobusu a budou například zohledňovat časové ztráty spojů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu