• Načítám...
>

Mikroregion Dolnobřežansko hlídají kamery

Mikroregion Dolnobřežansko spojil síly také v otázce bezpečí obyvatel a jejich majetku. V oblasti funguje dlouhodobě připravovaný projekt, který zajistil nový kamerový systém. Ten monitoruje veškeré vjezdy a výjezdy na komunikace mikroregionu a tvoří vlastně takový malý „Schengen“.

Reklama

Na Dolnobřežansku funguje městský kamerový dohlížecí systém. Ten monitoruje dění na silnicích v regionu a měl by tak výrazně pomoci odhalit pachatele případných krádeží a dalších trestných činností. Po loňském vykrádání rodinných domů v okolí Prahy je problematika bezpečí obyvatel a jejich majetku znovu aktuální.

"Byla to reakce na sérii vykrádání na JZ okraji Prahy a my jsme si řekli, že je dobré se podívat na ten region jako na jedno veliké město. Třeba Kolín má skoro 30 tisíc obyvatel a když se na to podíváme společně, tak můžeme vytvořit systém, který slouží tomu celému území a přitom každý zaplatí jen část," řekl Věslav Michalik, starosta obce Dolní Břežany. 

Mikroregion Dolnobřežansko sdružuje celkem jedenáct obcí. Všechny vjezdy a výjezdy na silnice mikroregionu jsou tedy monitorovány a data z kamerového systému má k dispozici Obecní policie Vestec.

"Je to jakýsi "Schengen", kdy monitorujeme všechny příjezdy a vjezdy do lokality sdružení obcí Dolnobřežanska - což je 11 obcí a tato data jsou přenášena na policii a sledují se kradená auta a vážná hospodářská kriminalita. Jsou to data, která jsou přímo přenášena na policii a my jako obce k nim nemáme přístup," řekl Milan Vácha, starosta obce Psáry. 

V případě krádeže nebo další trestné činnosti tak bude mít policie vyšetřující daný skutek k dispozici také data ze všech kamer. Nebude tak problém dohledat SPZ vozidla nebo zjistit další podrobnosti, které policii pomohou v objasnění trestného činu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu