• Načítám...
>

V Sedlčanech je možné testovat na covid

V Sedlčanech na Benešovsku je k dispozici nové mobilní odběrové místo na testování nemoci covid-19. Prostor byl pro tento účel otevřen za podpory Středočeského kraje ve spolupráci s HZS ČR. Provádějí se zde antigenní testy. V případě pozitivního výsledku i testy PCR.

Reklama

Kulturní dům Josefa Suka v Sedlčanech je novým místem, kde je možné absolvovat testy na nemoc covid-19. Jedná se o mobilní odběrové místo uvnitř tohoto objektu. Mobilní tým Hasičského záchranného sboru ČR, pro tyto účely vytvořený, otevřel testovací místo ve spolupráci se Středočeským krajem. Slouží k plošnému testování obyvatelstva antigenními testy.

"Bylo vytvořeno z toho důvodu, že pro obyvatele Sedlčanska a Voticka jsou delší dojezdové vzdálenosti do stávajících odběrových míst. Jsem velmi rád, že se nám podařilo ve spolupráci s HZS a Městem Sedlčany toto místo vytvořit," konstatoval Pavel Pavlík,  radní Středočeského kraje.

Zájemce, který sem přijde, nejprve projde registrací. Příslušný pracovník jeho data zadá do systému a společně vyplní e-žádanku. Následuje samotný odběr, tedy provedení antigenního testu. Poté je třeba počkat si na výsledek. Pokud bude pozitivní, zdravotníci vám provedou navíc test PCR, který ještě ve stejný den poputuje na vyhodnocení do laboratoře. Výsledky by měly být známy následující den. Tým v Sedlčanech je připraven testovat denně více než dvě desítky lidí.

 "Zatím jsme nastavili systém na dvacet osob, ale už teď všechno ukazuje na to, že lidí zvládneme víc. Momentálně nabíráme zájemce o test i mimo rezervační systém. Prostor zde pro to je," doplnil Martin Legner, koordinátor mobilních odběrných týmů HZS STČ.

Testování na covid-19 se uskutečňuje v prostorách sedlčanského kulturního domu každý pracovní den od osmi do třinácti hodin. PCR testy pozitivních lidí je však nutné odvést do laboratoře nejpozději ve tři hodiny odpoledne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu