• Načítám...
>

Tramvaj do Zdib má kladné posouzení EIA

Záměr prodloužení tramvajové trati z Kobylis do Zdib dostal ještě v prosinci souhlasné stanovisko k posouzení vlivu na životní prostředí. Tramvajová trať by měla vést po ulici Ústecká a stát by měla zhruba dvě miliardy korun. O financování se podělí Praha se Středočeským krajem.

Reklama

O budoucí spolupráci kraje s hlavním městem jsme už informovali. Zásadním odvětvím, kde bude spolupráce nutná, je otázka dopravy. Jak vedení kraje samo avizovalo, bude nutné vyvinout společný nátlak na dostavbu zásadních dopravních staveb.

"Aby se co nejrychleji vybudoval Pražský okruh, aby pokračovaly dál přípravy těch dalších klíčových dopravních staveb, jako je dálnice D3, D4 a podobně. Toto jsou jasné priority a spolu s tím samozřejmě budování dalších důležitých dopravních tepen v oblasti železniční a kolejové dopravy, jako je tramvaj do Zdib a rychlodráha na Kladno - to jsou zásadní body, kde se musíme potkat a kde musíme postupovat ruku v ruce," řekl Martin Kupka, náměstek hejtmanky Stč. kraje. 

Právě tramvajová trať do Zdib je zase o krok blíže své realizaci. Projekt totiž získal začátkem prosince 2020 souhlasné stanovisko k posouzení vlivu na životní prostředí. Schválená je varianta zachovávající jeden pruh pro auta v obou směrech s tramvajovou tratí uprostřed.

"Část vede po území hlavního města Prahy, část po Středočeském kraji. Aktuálně jsme prošli důležitým milníkem, kdy jsme získali kladné posouzení vlivu na životní prostředí - tzv. EIA a tím pádem se můžeme se Středočechy poposunout dál v projektování a začít přípravu dokumentace pro územní a stavební povolení," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Tramvajová trať v délce pět a půl kilometru má vést ulicí Ústecká. Podle dřívějších informací by měl projekt stát přes dvě miliardy korun. O náklady se podělí Praha se Středočeským krajem, a to podle toho, jak dlouhý úsek kterým katastrálním územím povede. Začít by se mohlo v roce 2024 a dostavěno by mohlo být o rok později.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu