• Načítám...
>

Mladá Boleslav chce dostupné bydlení

Mladá Boleslav chce dostupné bydlení. Město proto začátkem roku 2020 rozhodlo o odkupu rozsáhlých pozemků. V lokalitě mezi Dubcemi a Podchlumím už staví také soukromý investor. Město by tam mohlo realizovat družstevní bydlení nebo pozemky rozpalcelovat a prodat zájemcům. Bydlení by tam mohly najít až čtyři tisíce obyvatel.

Reklama

Mladá Boleslav se bude rozšiřovat o další obyvatele. Zastupitelé začátkem roku 2020 rozhodli, že odkoupí rozsáhlé pozemky v jižní okrajové části města za celkem 155 milionů korun. Jedná se o lokalitu mezi Dubcemi a Podchlumím. V současnosti už tam realizuje svůj projekt soukromý investor.

"V tuto chvíli začal investor na soukromém pozemku stavět výstavbu bytových domů, nějakých služeb, velké prodejny potravin a tak dále. Myslím si, že Mladá Boleslav to potřebuje a právě v tomto území, kde staví už daný investor nebo město, by mohlo své pozemky zasíťovat a buďto se stát investorem, to znamená vystavět nějaké družstevní byty a nebo to prodat na samostatné pozemky," řekl Daniel Marek, náměstek primátora Mladé Boleslavi. 

V budoucnu by tak v místě mohly najít dostupné bydlení až čtyři tisíce obyvatel. Město tak chce bojovat proti bytové nouzi a nedostatku pozemků, jejichž cena je navíc velmi vysoká.

"V rámci celé té lokality, kterou máme vymyšlenou urbanisticky, tak tam by mělo být zhruba 4 tisíce lidí, protože něco jsou vyšší patrové domy, něco jsou řadové domy, něco budou i parcely pro rodinné domy, takže by tam mělo vzniknout takové malé nové městečko. Současně v tuto chvíli připravujeme i kompletní infrastrukturu, to znamená nové příjezdové komunikace a nové obchvaty, aby to tam pro ty bydlící bylo komfortní," řekl Daniel Marek. 

Předpokládá se, že zasíťování pozemků, výstavba potřebných komunikací a také samotná částečná výstavba bytových domů by mohla započít už v roce 2021. V budoucnu se počítá i s výstavbou nové základní školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu