• Načítám...
>

Do systému PID se začlenily další tři části kraje

Integrace hromadné dopravy v kraji pokračuje. Součástí systému Pražské integrované dopravy jsou nově také oblasti Berounska, Hořovicka a Rožmitálska. Nově bude zavedeno 27 linek, 11 stávajících bude změněno a mimo systém PID bude zrušeno na 47 linek.

Reklama

Integrace hromadné dopravy ve Středočeském kraji pokračuje. Nově byla s koncem roku 2020 do systému začleněna oblast Berounska, Hořovicka a Rožmitálska.

"Integrace pro středočeské obyvatele znamená, že mohou v podstatě daleko jednodušeji používat veřejnou dopravu. Vy se na jednu jízdenku dostanete kamkoliv v rámci Středočeského kraje a je jedno, jestli autobusem, vlakem nebo metrem. Na jednu jízdenku můžete jet ze Středních Čech do Prahy po Středních Čechách, kam potřebujete," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Integrace s sebou samozřejmě přináší i změny v jízdních řádech. Zavedeno bude 27 nových linek, 11 stávajících bude změněno a zrušeno bude 47 linek mimo systém Pražské integrované dopravy.

"Páteřní linkou v úseku Praha - Beroun, potažmo až do Zdic, bude linka 394, která přejede z dálnice do Berouna - až na zastávku Sídliště a bude jezdit z Nových Butovic. Dále jsou tu linky 380, ta bude prodloužena do Počapel a linka 384, která bude páteřní, trošku zastávkovější, ta bude sjíždět z dálnice v Loděnicích a pojede přes Beroun, Králův Dvůr, Zdice až do Hořovic," řekl Jakub Platil, projektant IDSK.

"Očekávám, že ze začátku budou stížnosti na to, že už jim nejezdí ten autobus, jak byli zvyklí. Ono si to sedne. Za chvíli si určitě najdou ten spoj, tak jak budou chtít. Pro nás je to opravdu přínos a jsme rádi, že jsme konečně součástí PID," řekla Soňa Chalupová, starostka Berouna.

Jak avizoval kraj, integrace bude i přes nutné škrty v rozpočtu pokračovat i v roce 2021. Do systému PID by měla být tentokrát začleněna oblast Mladoboleslavska.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu