• Načítám...
>

Očkují i v městské Nemocnici Slaný

Nemocnice Slaný dostala vakcíny k proočkování zdravotnického personálu mezi prvními. V prvním sledu byly očkovány skupiny zdravotníků. Ti jsou možnosti nákazy vystaveni nejvíce. Poté přišli na řadu ostatní zaměstnanci nemocnice.

Reklama

Nemocnice Slaný není krajskou nemocnicí. Jejím zřizovatelem je město. Přesto dostala vakcíny k proočkování zdravotnického personálu mezi prvními.

"Připisuji to tomu, že místní nemocnice velmi dobře zvládá problematiku covidu. Je to podle mě ocenění práce všech jejích zaměstnanců," uvedl Martin Hrabánek, starosta Královského města Slaný.

Důležité také je, že nemocnice disponuje potřebným vybavením, a má poměrně významnou spádovost.

"Kromě Slánska, které je součástí okresu Kladno, obhospodařujeme i velkou část Lounska a Mělnicka. Dohromady je to asi 120 tisíc lidí," konkretizoval Štěpán Votoček, ředitel Nemocnice Slaný.

V prvním sledu byly očkovány skupiny zdravotníků, kteří jsou možnosti nákazy vystaveni nejvíce. Poté přišli na řadu ostatní zaměstnanci nemocnice.

"Následovat by měl personál různých zařízení sociální péče. Ti se nám hlásí," uvedl Štěpán Votoček, ředitel Nemocnice Slaný.

V současnosti je vyčleněn na očkování jeden tým zdravotníků ve složení lékař, zdravotní sestra a administrativní síla, což se v případě velkokapacitního očkování bude muset změnit.

"Tímto tempem jsme myslím schopni naočkovat sto lidí denně. Pokud bychom se ale bavili o velkokapacitním očkovacím centru pro veřejnost, tak bychom takových týmů potřebovali několik," konstatoval Štěpán Votoček, ředitel Nemocnice Slaný.

Městská nemocnice ve Slaném má nyní, stejně jako obdobná zařízení, která nepatří kraji, své místo v systému středočeského zdravotnictví jisté. Na rozdíl od minulosti.

"Všichni si uvědomí, že i bez těch městských nemocnic bychom se v těchto chvílích absolutně neobešli," zdůraznil Martin Hrabánek, starosta Královského města Slaný.

Debaty o předimenzovaném, a tím i příliš drahém zdravotním systému ve středních Čechách, půjdou tedy díky covidové krizi asi na dlouho k ledu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu