• Načítám...
>

Stavba druhé etapy obchvatu Mělníka se blíží

Letos by měly začít práce na výstavbě druhé etapy obchvatu města Mělník. Ty počítají s přemostěním železniční trati, a také výstavbou kruhových objezdů. Přípravné práce, jako je kácení dřevin, by měly začít už na jaře. Druhá etapa stojící 441 miliónů korun, by měla být hotova ke konci roku 2023.

Reklama

Složitá dopravní situace v Mělníku, by se měla letos začít posunovat k lepšímu. Ředitelství silnic a dálnic totiž na letošní rok ohlásilo výstavbu druhé etapy obchvatu tohoto města. Ta bude zahrnovat přemostění železniční trati v blízkosti sportovní haly Bios a pokračovat bude směrem na Průhon.

"Máme příslib, že by skutečně letos začala výstavba druhé etapy obchvatu. Začínalo by se u železničního přejezdu poblíž obchodního centra EVA, kde bude kruhový objezd. Přejezd se už dále bude používat jen pro pěší. Trasa povede přes železniční trať a horní částí se napojí na Průhon. Tím se vyřeší především dopravní problémy na Malém Spořilově a na křižovatce u Moutfieldu, která je trvale přetížená," konstatoval Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Druhá etapa řeší odvedení části provozu ve směru z České Lípy do Prahy. Konkrétně z ulic Řípská a Na Malém Spořilově se naváže na novou silnici vedoucí prakticky neobydlenou částí. Přípravné práce by měly začít už letos na jaře.

"Už nyní by chtěli začít především s těmi pracemi, které jsou vázány na dobu vegetačního klidu jako je kácení stromů a příprava trasy. Každá část obchvatu, kterou uděláme, je pro nás pozitivní. Obrovskou nevýhodou Mělníka je, že se nám tady sbíhají dvě státní silnice, a to devítka a šestnáctka. Městem procházejí souběžně. Takže tady se skutečně vyřeší jeden z největších neuralgických bodů, které Mělník má," vysvětlil Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Předpokládaná částka za výstavbu druhé etapy obchvatu by se měla pohybovat kolem 441 miliónů korun bez dph. Projekt už má stavební povolení a do provozu by se měl dostat s koncem roku 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu