• Načítám...
>

Mělnická ZUŠ bude mít pobočku ve Vile Karola

Mělník chce opravit Vilu Karola. V prostorách by v budoucnu měla mít svou pobočku místní základní umělecká škola. Opravy by se měly týkat elektroinstalací a internetových sítí. Peníze v hodnotě osmi miliónů korun hledá vedení radnice ve finančních rezervách města.

Reklama

Už letos by se mohly rozběhnout práce na rekonstrukci Vily Karola v Mělníku. Město by rádo prostory upravilo tak, aby se mohly dále využívat. Své zázemí by tam měla v budoucnu najít místní základní umělecká škola, která by na místě zřídila svoji pobočku.

"Zahájení je nutné, protože nejhorší co bychom mohli udělat je to, že by tato historická budova zůstala prázdná. Je zapotřebí tam provést rekonstrukce. Především elektroinstalace, která je v chatrném stavu. Plus některé drobné stavební úpravy, které tuto vilu mají dostat do podoby, v jaké kdysi byla. Naším cílem je předat tuto budovu k užívání Základní umělecké škole Mělník. Jednalo by se víceméně o pobočku, protože v současné době už ji máme ve dvou budovách, které jsou nedaleko Vily Karola. Výhoda této vily je, že je postavena tak, že tam jsou dvě poměrně velké místnosti. Jedna z nich by mohla sloužit jako menší hudební sál a druhá jako výtvarný ateliér," vysvětlil Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Zásahy do konstrukce budovy by měly být podle vedení města minimální. Zásadní teď bude najít potřebné finance na nutné opravy. I když má město už vyřízené stavební povolení, uvolnění prostředků ještě bude muset schválit zastupitelstvo.

"Město v loňském roce hospodařilo poměrně slušně. Je tam nějaký přebytek z loňského roku, a tak předpokládám, že dá zastupitelstvo souhlas k uvolnění peněz z této rezervy. Podle odhadu se jedná zhruba o osm miliónů korun," dodal Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Vila Karola sloužila jako pobočka městské knihovny. Pro tyto účely už ale budova nebyla vyhovující, a tak město knihovnu přesunulo do prostor bývalého obchodního domu na náměstí Karla IV.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu