• Načítám...
>

Eduzměna chce v kraji zlepšit školství

Středočeský kraj podpoří projekt Eduzměna, který si klade za cíl zmodernizovat české školství. Připojil se totiž k podpisu Memoranda o spolupráci na přípravě a realizaci projektu. Podporu projektu přislíbilo také Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Pilotním regionem, na který se projekt zaměří, je Kutnohorsko.

Reklama

Eduzměna, projekt, který si klade za cíl zmodernizovat české školství, podpoří i Středočeský kraj. Připojil se totiž k podpisu Memoranda o spolupráci při přípravě a realizaci projektu. K tomu došlo za účasti ministra školství Roberta Plagy, středočeské hejtmanky Petry Peckové, vedení města Kutná Hora a zástupců Nadačního fondu Eduzměna.

"Jedná se o pilotní záležitost. Záměrem Eduzměny je pomoci srovnat kvalitu škol na jednom území. Dát vědět, co je třeba udělat proto, aby všechny školy nabízely kvalitní vzdělávání. V okamžiku, kdy to tady po pěti letech zvládneme nějak nastavit, tak to chceme nabídnout dalším regionům," popsal Zdeněk Slejška, ředitel Nadačního fondu Eduzměna.

Pilotním regionem, na který se teď projekt Eduzměna zaměří, je Kutnohorsko kde také došlo k podpisu memoranda. Rolí Středočeského kraje pak bude zapojení všech místních škol, kterých je kraj zřizovatelem a zajištění jejich spolupráce.

"Spolupráci napříč všemi škálami od škol, po ředitele, zřizovatele, rodiče a děti. Je nesmírně důležitá podpora ředitelů škol ve smyslu mentoringu, leadershipu, a tak dále. To je zásadní. To posouvá školství dopředu do 21. století a já jsem ráda, že školy, které zřizuje Středočeský kraj, které jsou tady v okolí Kutné Hory, Čáslavy, a tak dále, že se do toho zapojily, " uvedla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje. 

"My jsme zřizovateli těch škol, takže se budeme snažit otevřít dveře do školy, aby ředitelé spolupracovali a aby i my jsme jim mohli pomoci. Jako zřizovatel do toho vstoupíme a budeme rádi, když se ředitelé zapojí," konstatoval Milan Vácha, radní Středočeského kraje. 

Projekt Eduzměna tak například prosazuje zavedení prostředníků mezi školami, zřizovateli a ministerstvem. Pomůže ředitelům nastavit plán strategického rozvoje škol, zajistí sdílení zkušeností mezi učiteli a rodičům zpřístupní nové nástroje pro komunikaci se školami.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu