• Načítám...
>

Rozběhl se registrační systém na očkování

V pátek ráno se spustil rezervační systém očkování proti koronaviru. V první fázi je určen seniorům, kteří mají 80 a více let. Už po necelé hodině a půl byl ale systém přetížený a hlásil vyčerpanou kapacitu. V rámci Středočeského kraje mají mít lidé možnost registrovat se na sedmnácti očkovacích místech.

Reklama

V pátek ráno se rozběhl registrační systém na očkování proti Covid-19, a to konkrétně pro seniory 80+. Od začátku ho ale provázely problémy s přetížením. Žadatelům o zaregistrování například přicházely potřebné PIN kódy i za více než deset minut. Systém také nenabízel všechna očkovací místa, například nemocnici v Kolíně.

"Ráno se nám bohužel stalo, že systém nenabízel kolínskou nemocnici. Seniorům to nabízelo pouze Pardubice a Hradec Králové. Takže já jsem to řešil jak s radním pro zdravotnictví, tak s krajským koordinátorem. Slíbili, že budou kontaktovat ministerstvo zdravotnictví a zhruba po hodině to bylo napraveno," popsal Michael Kašpar, starosta Kolína.

Středočeský kraj stihl do registračního systému začlenit všechna očkovací místa. Původně totiž systém nabízel pouze pět distribučních míst a dalších dvanáct bylo potřeba do systému doplnit. Nicméně ještě koncem týdne vedení kraje nemělo možnost systém stoprocentně otestovat.

"Rezervační systém jsme zatím nemohli otestovat úplně celý. Dostaneme se jen do části klientské, kde můžete vyplnit formulář. Doposud se nám ale nepodařilo dostat do části, kde by jednotlivá očkovací místa mohla nastavovat své kapacity. Na tom se pracuje. Do této chvíle bohužel nedostal přístup ani koordinátor očkování, ani tým lidí, kteří potřebují přístup z hlediska IT. Máme ho jen my, hejtmani," konstatovala Petra Pecková, radní Středočeského kraje.

O tom, jak mají senioři při registraci a samotném očkování postupovat, informoval Středočeský kraj s předstihem prostřednictvím letáků, které distribuoval do všech 1144 obcí. Informace bude ještě doplňovat. Například o odkaz na registrační systém.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu