• Načítám...
>

GASK bude mít nové kongresové centrum

Galerie Středočeského kraje bude mít nové kongresové centrum. Přestavba bývalé konírny na prostory s novým využitím se pomalu blíží ke konci. Náklady přesáhly třicet miliónů korun. Kolaudace by se měla uskutečnit v březnu.

Reklama

V Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře už se těší na nové prostory. Přestavba bývalé konírny a pozdějšího parkovacího domu na nové kongresové centrum se pomalu blíží ke konci a kolaudace by se měla uskutečnit v dubnu.

"Jdeme do finále. Byl to několikaletý boj, investice přes třicet miliónů korun a já věřím, že dubnem letošního roku začneme první, zátěžové akce. Jedná se o víceúčelovou halu. Budeme tam moci pořádat koncerty, přednášky. Tuto budovu budou moci využívat jak město, tak i Středočeský kraj," uvedla Jana Šorfová, ředitelka Galerie Středočeského kraje.

Vedení Galerie Středočeského kraje je optimistické, a tak předpokládá, že by se mohly v prostorách odehrávat akce už během letošního roku. Větší využití i pro veřejnost, ale vzhledem k pandemii koronaviru, prostory nejspíše nabídnou až v rámci příští sezóny.

"K našim výstavám máme doprovodné programy. Pronajímáme prostory pro svatby a různé eventy. Pro nás to bude i zajímavý finanční příjem, až nastane lepší doba a budou se lidé zase moci potkávat ve větším množství," dodala mimo jiné Jana Šorfová, ředitelka Galerie Středočeského kraje.

"Jsem moc ráda, že kongresové centrum vzniklo, a že bude využíváno nejen Středočeským krajem, ale i městem Kutná Hora. Těším se na každou akci, která v něm bude a už aby byly," zdůraznila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Galerie Středočeského kraje sídlí v bývalé jezuitské koleji a zaměřuje se na umění 20. a 21. století. Vedle stálých sbírek organizuje mnoho výstav a doprovodných programů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu