• Načítám...
>

Kladno zpřístupní kamerový systém hasičům

Kladno zpřístupní kamerový systém hasičskému záchrannému sboru. Chce tak ulehčit hasičům orientaci při akutních výjezdech k nehodám a dalším případům. Zároveň bude ještě s rozšiřováním kamerového systému pokračovat. Nové by měly přibývat na problémových místech ve městě.

Reklama

Město Kladno zpřístupní svůj kamerový systém hasičům. Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje v Kladně, tak bude moci v případě požárních i technických zásahů, využít v on-line režimu všechny městské bezpečnostní kamery.

"Operační důstojník hasičů by v případě řešení nějaké mimořádné situace, mohl v reálném čase sledovat městské kamerové body a nastavit například nejoptimálnější trasu. Nebo navigovat hasičské vozy nejlepší trasou tak, aby se vyhnuly například dopravním kolonám," popsala Lenka Růžková, tisková mluvčí Magistrátu města Kladna

Před začátkem výjezdu totiž hasičský sbor vždy stanoví nejvhodnější trasu k místu nehody nebo požáru, a tak podobně. Leckdy se ale nedá přesně vypočítat čas dojezdu, a to zejména kvůli dopravní situaci. Tímto se tak dojezd hasičských vozů usnadní a snáze se dostanou tam, kde je jejich zásah potřeba co nejdříve.

"Operační středisko hasičů toho využije k efektivnějšímu řešení mimořádných událostí. To spočívá v on-line zjišťování aktuální dopravní situace a rozsahu mimořádné události," konstatoval Jaroslav Gabriel, specialista v oblasti KOPIS, HZS Střed. kraje

Kamerový systém v Kladně funguje už od roku 1997. Město systém postupně rozšiřuje, aby zajistilo bezpečnost svých obyvatel.

"V tuto chvíli spravujeme na devět desítek různých kamer nebo i mobilních kamer. Systém každoročně obměňujeme, aktualizujeme. Máme myslím moderní systém s relativně novou, vizuální stěnou," dodala Lenka Růžková, tisková mluvčí Magistrátu města Kladna

Ročně jsou v Kladně namontovány navíc jedna až dvě kamery, a to na místech, kde je dlouhodobě zvýšené bezpečnostní riziko nebo na dopravních komunikacích. Nově by měla být bezpečnostní kamera v Americké ulici. Stane se tak  na žádost obyvatel tamních bytových domů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu