• Načítám...
>

Na inovační vouchery půjde letos 12 miliónů

Celkem 12 miliónů korun vyčlenili krajští radní na podporu podnikatelů prostřednictvím voucherů. Pomáhat budou především ve fázi vývoje produktu nebo řešení, ověření tržní poptávky a expanze na trhu. Každý podnikatel, v rámci programu Středočeské podnikatelské vouchery 2021, může získat až jeden milión korun.

Reklama

Na program Středočeské podnikatelské vouchery 2021 půjde letos celkem 12 miliónů korun. Schválila to rada Středočeského kraje. Vyhlašovatelem programu je Středočeské inovační centrum. Vouchery mají pomoci ve fázi vývoje a řešení produktu, jeho uvedení a také expanzi na trhu.

"Je to částka, která bude poskytnuta malým a středním podnikům jako pomoc při jejich rozjezdu, při hledání nových obchodních modelů, při hledání partnerů, kteří by jim pomohli s vývojem nebo marketingem jejich výrobku. Mohou z toho také platit experty, kteří jim pomohou," uvedl Věslav Michalik, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Program se nově od roku 2021 sloučí. Nahradí dosavadní programy Středočeské inovační vouchery a Kreativní vouchery Středočeského kraje. Žadatelé mohou během výzvy žádat na různé fáze podnikání i pro různé produkty, celková podpora na jednoho podnikatele ale nepřesáhne milión korun.

"Sloučili jsme vouchery, které zde byly v minulosti. Důvodem bylo, že se to často překrývá a nemá smysl to příliš rozlišovat. Pokud je to na pomoc firmě aby zvýšila svůj obrat nebo zisk, tak je jedno zda se to jmenuje inovační nebo kreativní. Podstatné je k jakému účelu to slouží. Velice se to osvědčilo. Ve chvíli, kdy prostě podnikatel potřebuje pomoci zvenčí, mu pomůžeme najít protistranu ve spolupráci s vysokými školami, s různými vědeckovýzkumnými institucemi nebo experty," dodal Věslav Michalik, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

V předchozích letech šlo na tento typ podpory celkem 10 miliónů korun, letos je tedy program posílen o dva milióny. Zájemci o vouchery mohou navštívit stránky Středočeského inovačního centra, kde je možné si pročíst podmínky a podat žádost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu