• Načítám...
>

Jan Jakob končí v radě Stč. kraje

Radní Středočeského kraje Jan Jakob nahradil v Poslanecké sněmovně Miroslava Kalouska. Z toho důvodu se také rozhodl skončit na postu radního pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch. K poslaneckému mandátu mu tak zbývá ještě post neuvolněného starosty Roztok.

Reklama

Radu kraje čeká změna v jejím složení. V polovině února totiž uvolní křeslo radní pro kulturu a cestovní ruch Jan Jakob, který nahradil v Poslanecké sněmovně Miroslava Kalouska. Radní Jakob je také neuvolněným starostou Roztok, sloučení všech funkcí odmítá.

"Já jsem přesvědčen a nedokážu si představit, že bych všechny ty funkce, byť některé z nich neuvolněné, dělal tak, jak bych si přál. Budu poslancem a starostou Roztok, nicméně starostou neuvolněným, jak už jsem v tuto chvíli," řekl Jan Jakob, radní Stč. kraje. 

Hejtmanka Petra Pecková si i za tak krátkou dobu, jakou nová krajská rada funguje po volbách, spolupráci s radním Janem Jakobem pochvalovala. V nové funkci mu ale přeje hodně štěstí.

"Mně se s ním velmi dobře spolupracovalo. Byl to radní, který byl nesmírně kvalitní, dobře se mi s ním komunikovalo, byla s ním legrace a ta spolupráce byla příjemná. Teď mezi spojenci pro Středočeský kraj, kde je TOP 09, HLAS a Zelení, budou probíhat nějaká vyjednávání a někdo bude jako náhradník za pana Jakoba," řekla Petra Pecková, hejtmanka Stč. kraje. 

O tom, kdo Jana Jakoba nahradí, se ještě v klubu Spojenců jedná. Jasno by ale mělo být už během týdne. Pak začne předávání rezortu novému nástupci.

"Projdeme rozpočet. Projdeme jednak dotační systém, který v tuto chvíli připravujeme, řekneme si něco i k jednotlivým příspěvkovým organizacím, ale i vizím, jako je třeba elektronická turistická karta," řekl Jan Jakob. 

Radní Jakob nahradil v Poslanecké sněmovně Miroslava Kalouska v podstatě s okamžitou platností. Čeká ho ještě poslední únorové zastupitelstvo, kde oficiálně rezignuje na svůj krajský post.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu