• Načítám...
>

Středočeští zastupitelé dali zelenou rozvoji Milovic

Dlouholetý spor, týkající se bývalého vojenského areálu v Milovicích, je u konce. Středočeský kraj se mimosoudně vyrovná se společností Mladá RP, která měla areál v dlouholetém pronájmu, a bude tak moci s pozemky znovu nakládat. Společnost, která v krajském areálu zdemolovala panelové stavby, za to kraj žalovala o 150 miliónů korun za bezdůvodné obohacení. Kraj teď společnosti zaplatí 111 miliónů.

Reklama

Bývalý vojenský areál v Milovicích se bude rozvíjet. Krajské zastupitelstvo totiž schválilo mimosoudní vyrovnání s firmou Mladá RP, která měla areál v dlouhodobém pronájmu. Kraj zaplatí firmě 111 miliónů korun a pozemky tak budou po dlouhé době odblokovány.

"Mladá RP nás žaluje o 150 miliónů korun, takže z pohledu rozhodování bych řekl, že je to jasně ve prospěch Středočeského kraje 39 miliónový rozdíl. Není to samozřejmě výsledek nějakého zázračného jednání naší koalice za poslední měsíc. Je to výsledek celé série jednání, které už započali naši předchůdci. To vše vyústilo v podepsání různých smluv. My už jen vycházíme z toho, co je podepsáno," konstatoval Věslav Michalik, náměstek hejtmanka Středočeského kraje. 

Testovací polygon na bývalém letišti Milovice – Boží Dar by měla v budoucnu využít společnost Valeo, která chce na tomto místě vybudovat rozsáhlé zázemí pro testovací centrum. O tom, jak využít další plochu největšího pozemku, který kraj vlastní, rozhodne speciální pracovní skupina.

"Abychom s tím nějakým způsobem pohnuli, tak jsme nyní založili pracovní skupinu s názvem Milovice. Budou se jí účastnit všichni starostové okolních obcí od Benátek až po Všejany, kvůli Všejanské spojce. Ti nám řeknou, jaké úmysly mají s tím územím, co mají v územních plánech, co jsou ochotni pro to udělat, jaké zájmy tam mají občané. Zda to území nechat klidové nebo ho rozvíjet, a jakým směrem. Na základě toho všeho bychom pak začali zpracovávat další studie," popsal Libor Lesák, radní Středočeského kraje. 

Společnost Mladá RP měla areál v pronájmu od roku 2010. Soudní spory se týkaly odstranění panelových budov. Mezi společností a krajem nastal spor v tom, do kterého termínu měly být stavby zbourány. Nově by měla suť z bývalých budov zmizet do poloviny letních prázdnin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu