• Načítám...
>

Informace o očkování poskytne nový web

Středočeský kraj zprovoznil informační web, na kterém se zájemci dozvědí veškeré aktuální informace týkající se očkování a vývoje situace kolem koronaviru. Jsou na něm zveřejněny seznamy očkovacích center, statistky, a také se na nich mohou zájemci poučit o dezinformacích ohledně očkování.

Reklama

Začátkem února do Středočeského kraje dorazily první dávky vakcíny od společnosti Moderna. Očkovací centra tak začala se zpřístupněním několika stovek termínů očkování pro obyvatele starších osmdesáti let. Podle krajského koordinátora pro očkování, by měly počty termínů s následujícími týdny přibývat, a to v přímé souvislosti s dalšími dodávkami vakcín.

"Pro další týden máme čtyři tisíce dávek. Pak by jich mělo být devět tisíc. Čili budeme mít postupně k dispozici více dávek a budeme moci plánovat i podání druhé dávky. Ta je u společnosti Moderna standardně stanovena na dobu po osmadvaceti dnech," konstatoval Martin Polák, krajský koordinátor očkování.

Pro zpřehlednění složité situace ohledně vakcinace a informování veřejnosti o jejím vývoji, spustil Středočeský kraj speciální web ockovani.kr-stredocesky.cz.

"Klienti si na něm mohou najít informaci, kde jsou stávající očkovací místa. Postupně tak, jak budeme budovat a budujeme ve Středočeském kraji velkokapacitní očkovací místa, tak tam na ně najdou odkazy i s mapovým portálem nebo  GPS souřadnicemi. Momentálně jsou tam umístěny všechny statistiky o očkování ve Středočeském kraji a informace budeme průběžně aktualizovat. Aby každý, kdo má zájem ty informace zjistit, tak je tam mohl nalézt," upozornil Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Na webu budou ke zhlédnutí také videa, která mají pomoci veřejnosti zorientovat se v tom, jaké informace mohou považovat za relevantní, a které lze chápat jako dezinformace. K jednotlivým problémům se v nich budou pravidelně vyjadřovat odborníci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu