• Načítám...
>

Kraj i letos podpoří aktivity BESIP

Středočeský kraj i letos podpoří aktivity středočeského BESIPu. Vedení kraje počítá s uvolněním jednoho miliónu korun. Organizace zaměřující se na bezpečnost a prevenci v rámci dopravy, finance použije na vzdělávání dětí, a také na Dopravní soutěž mladých cyklistů.

Reklama

I v letošním roce kraj podpoří aktivity středočeského BESIPu. Organizace v kraji pravidelně vzdělává děti a mládež v rámci dopravní výchovy. Kraj uvolní pro středočeský BESIP milión korun. Mezi každoroční aktivity patří například Dopravní soutěž mladých cyklistů a vzdělávání zaměřené na děti v předškolním věku a žáky čtvrtých a pátých tříd.

"Děti ve čtvrté třídě zpravidla dosahují věku deseti let a ze zákona mohou osoby starší deseti let jet samostatně po komunikaci. Proto se zaměřujeme na čtvrťáky a páťáky. Zaměřujeme se ale také na mateřinky a prvňáky. Je to z toho důvodu, abychom jim vštípili, jak se mají správně chovat v silničním provozu," konstatoval Miroslav Polách, krajský koordinátor BESIP.

Pro vzdělávání v oblasti dopravních pravidel i řešení dopravních situací, ke kterým může dojít v praxi, používá středočeský BESIP dvacítku dopravních hřišť, která jsou ve středních Čechách k dispozici. Připraveny jsou ale také další vzdělávací aktivity pro žáky základních i středních škol.

"Středočeský kraj pomáhá všem těmto aktivitám. V letošním roce počítáme s miliónem korun, tak aby mohla pokračovat výuka na dopravních hřištích, aby běžela i soutěž mladý cyklistů a rozběhly se i další důležité aktivity. Ve středních Čechách, kde je hustota provozu opravdu mimořádná,  je orientace dětí v tom, jak se správně chovat na silnicích, jedna z důležitých podmínek přežití, "upozornil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Středočeský kraj je také součástí krajské komise BESIP, která se zabývá bezpečností a prevencí nehodovosti na silnicích, a to ve spolupráci s Policií České republiky, a také s Krajskou správou a údržbou silnic. Loňský rok patří kvůli koronaviru k těm příznivějším. Ale i tak ve středočeském regionu zahynulo na silnicích 79 lidí, z toho dvě děti. 239 lidí bylo těžce zraněno.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu