• Načítám...
>

V červenci v kraji zřejmě zdraží jízdné v PID

Nové vedení Středočeského kraje chce od 1. července zdražit nejméně o pětinu tarif Pražské integrované dopravy platný ve Středočeském kraji. Důvodem je očekávaný propad v daňových příjmech. Zdražení by tak mělo částečně kompenzovat tento výpadek. S cenami se navíc nehýbalo od roku 2011.

Reklama

Nové vedení kraje chce od prvního července zdražit nejméně o pětinu tarif Pražské integrované dopravy, který platí ve Středočeském kraji. Důvodem je především očekávaný propad daňových příjmů. S cenami jízdného se navíc nehýbalo od roku 2011.

"Jen za období posledních deseti let nám jen inflace dělá přes dvacet jedna procent. Takže je třeba dorovnat inflaci a samozřejmě několikanásobně stouply náklady. Druhým důvodem proč musíme zdražit je to, že si to nemůžeme dovolit. Protože propady příjmů kraje v roce 2020 kvůli covidu, a následně i daňovému baličku, jsou tak výrazné, že prostě nemůžeme financovat veřejnou dopravu v tom rozsahu, jak bychom chtěli," upozornil Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Nutné je ale projednat celou věc s vedením Prahy, jelikož je tarif Pražské integrované dopravy propojený. Podle vedení kraje tedy bude nutné, aby jízdné zvýšila i Praha. V metropoli se o zdražení mluvilo loni v létě, nakonec ale magistrát od tohoto kroku upustil.

"Nechceme do tarifu zasahovat bez domluvy s Prahou, protože máme Pražskou integrovanou dopravu, kde je jednotný tarifní systém, který nechceme rozlamovat. Čili už z principu věci je potřeba, abychom se s Prahou dohodli, jakým způsobem tarify zdražíme. Jenom letos Středočeský kraj ze svého rozpočtu na dopravní obslužnost vydá zhruba 3,3 miliardy korun. A když si vezmete peníze z rozpočtového určení daní, které má kraj k dispozici, tak se jedná o téměř čtyřicet procent rozpočtu," konstatoval Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Náklady na veřejnou dopravu se v posledních letech výrazně zvýšily. Ještě před pěti lety dosahovaly 2,4 miliardy korun. Ani zdražení jízdného, ale podle radního Petra Boreckého, nepokryje výpadek příjmů a kraj proto bude muset hledat i další cesty, jak celý systém veřejné dopravy alespoň udržet na takové úrovni na jaké je teď.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu