• Načítám...
>

Ve Slaném připravili velkokapacitní očkování

V kraji přibývá míst, kde bude možné denně naočkovat velké množství lidí. Velkokapacitní očkovací centrum připravili také ve Slaném. Denně by mělo dokázat naočkovat až šest set lidí. Ostrý provoz je ale zatím stále v nedohlednu, chybí dostatečné množství vakcíny. Zkušební provoz si ale centra vyzkouší už v polovině února.

Reklama

Středočeský kraj je připraven na spuštění velkokapacitního očkování. Centra, která dokážou naočkovat stovky lidí denně, mají být minimálně po jednom v každém okrese. Zřízeno je například také v městském centru Grand ve Slaném.

"My jsme o tom dlouze přemýšleli, zvažovali jsme variantu očkovat v nemocnici, ale vzhledem k tomu, jaká je epidemiologická situace a vzhledem k tomu, že jsou přetížené nemocnice, tak jsme se rozhodli jít variantou očkovacího centra, které bude mimo nemocnici, kde máme v blízkosti parkoviště, máme tady bezbariérový přístup, aby se sem senioři mohli dobře dostávat a proto jsme udělali určité úpravy prostoru tak, abychom splnili všechny hygienické podmínky," řekl Martin Hrabánek, starosta města Slaný. 

Prozatím ale stále není jisté, kdy se centra naplno rozjedou. Vakcína v dostatečném množství stále chybí. Kraj se musí vyrovnávat s opožděným zásobováním a v menším množství, než se původně počítalo. Zaregistrovaní lidé tak musí čekat ve frontě až na ně přijde řada a systém je k naočkování vyzve.

"Máme teď sto volných dávek, otevřou sto míst a v tu chvíli začne ten systém řadit ty pacienty podle priority, to znamená, že pokud vám bude 90, tak půjdete první, dostanete sms, kde se máte přihlásit s pinem 2," řekl Martin Polák, krajský koordinátor očkování. 

Zároveň pak zaregistrovaným přijde návrh termínu, na který je možné se zarezervovat. Ostrý provoz centra, které by mělo naočkovat až šest set lidí denně, je sice závislý na dostatečných dodávkách vakcíny, ve Slaném chtějí ale provoz centra alespoň vyzkoušet na prvních dvaceti seniorech z místního domu s pečovatelskou službou už v polovině února.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu