• Načítám...
>

V Cerhenicích postavili parkovací dům

V Cerhenicích na Kolínsku vyrostl nový parkovací dům. Ten městys realizoval v rámci další etapy přeměny místního brownfieldu, na kterém kdysi stál bývalý cukrovar. Dům poskytne 68 parkovacích míst. Místní i přespolní, kteří na místě přestupují na železniční spoje, budou parkovací dům moci využívat non-stop a zdarma.

Reklama

Areál bývalého cukrovaru v Cerhenicích zase postoupil o krok vpřed v rámci své celkové proměny. Vedení městyse na Kolínsku dotáhlo projekt výstavby nového parkovacího domu. Bude k dispozici non-stop a zdarma. Umožní místním i přespolním využít desítky parkovacích míst.

"Je tam osmašedesát parkovacích míst a stojí u železniční zastávky. Budou ho tedy využívat nejen naši občané, ale i všichni ti, kteří jezdí z okolních obcí k nám na železniční zastávku Praha-Česká Třebová," popsal Marek Semerád, starosta Cerhenic.

Soukromý areál cukrovaru postupně chátral a vedení městyse proto rozhodlo o odkupu pozemků, aby mohlo dát prostoru místního brownfieldu znovu nějaký smysl. Prvním krokem bylo vybudování školních dílen.

"Jedná se o dílny pro základní školu. Provedla se rekonstrukce budovy, kde byly kanceláře cukrovaru. Žáci by se tam měli učit základním řemeslům, odbornosti v základních řemeslných oborech," doplnil Marek Semerád, starosta Cerhenic.

Parkovací dům by měl být zkolaudován do konce února. Začátkem března už by tedy měl být v běžném provozu. Ke školním dílnám a parkovacímu domu ještě na místě přibude sběrný dvůr, a také sociální bydlení. V Cerhenicích už zároveň plánují další projekt. Vedení městyse bude usilovat o výstavbu nové sportovní haly.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu