• Načítám...
>

V Domově Kladno - Švermov oslavila seniorka 100 let

Ve Středočeském kraji přibyla další žena, která se může pyšnit dlouhověkostí. Paní Jiřina Beránková oslavila krásných 100 let. Místní zastupitelé přišli s gratulacemi rovnou do Domova Kladno - Švermov, kde žije seniorka už 6 let. V životě to neměla vždy jednoduché, přesto všechno zvládla s přehledem. Energii čerpala z práce a velkou podporu našla hlavně u své rodiny. A jaký je její recept na dlouhověkost? Práce a četba.

Reklama


Paní Jiřina Beránková oslavila v Domově Kladno - Švermov výjimečné jubileum. Má to štěstí, že patří v České republice do malé skupiny lidí, kteří se dožili rovné stovky let.

„Já jsem toho zažila strašně moc. To máte od první republiky až teda po válku a ty další dny,“  řekla Jiřina Beránková.

Ke kulatým narozeninám ji přišel poblahopřát i radní ze Středočeského kraje Martin Hrabánek. Společně s personálem neskrýval obdiv nad vitalitou 100 leté seniorky.

„Já z toho mám obrovskou radost. Když jsem sem přijel, tak jsem netušil, jak to setkání bude vypadat. Musím říct, že paní Beránková je velmi vitální a čiperná, hezky jsme si popovídali, dokonce jsme našli i společné téma - paní Beránková učila a já jsem také původní profesí učitel, takže jsme si měli co říct,“  dodal Martin Hrabánek.

Rodiče Jiřiny Beránkové pocházeli z Čech, přes to skoro celý život prožila v hlavním městě. Oporu v nelehkých životních situacích měla ve své rodině a poklidném manželství.

„Dostala květinu, dostala bonboniéru, sektík,“ uvedl ředitel Domova Kladno- Švermov, Tomáš Abrham.

I když to vypadá, že paní Jiřina už si v životě splnila vše, přeci jen nějaká přání má.

„Ale ještě něčeho bych se ráda dožila, hlavně bych se ráda dožila lepších časů,“  doplnila seniorka.

Podle paní Jiřiny Beránkové je to třeba práce, která ji pomohla udržet se v celoživotní dobré kondici, tu mentální si udržuje četbou. To je její recept na dlouhověkost.




Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu