• Načítám...
>

Nakažených ve Středočeském kraji přibývá

Čísla nakažených stoupají také ve Středočeském kraji. K pátečními ránu bylo evidování více než sedmnáct tisíc aktivně nakažených případů. Kapacity v nemocnicích se blíží svému vyčerpání, klesá ale počet nakažených zdravotníků. Podle vedení kraje se tak naplno projevil efekt očkování.

Reklama

Ve Středočeském kraji stoupl počet nakažených koronavirem. K pátečnímu dni už se číslo přehouplo přes 17 tisíc aktivně nakažených případů. Informovala o tom hejtmanka Petra Pecková po zasedání krizového štábu. Ohniska jsou hlavně v mateřských a základních školách.

"Ta ohniska jsou v současné době, to je vlastně celou tu dobu, akorát to číslo se mění, ve 201 školských zařízeních. Největší číslo je 122 mateřských škol, kde se netestuje vůbec, jsou to základní školy, tam je 61 ohnisek, v dětských skupinách 8 a v dětských domovech 4 ohniska. To číslo nám také stoupá, ještě před 14 dny to bylo 166 školských zařízení," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje. 

Ve středočeských nemocnicích se situace také zhoršuje, roste počet hospitalizovaných a to i na jednotkách intenzivní péče, kapacity se tedy blíží svému vyčerpání. Počet hospitalizovaných se už pomalu blíží sedmi stovkám. Snižuje se ale nemocnost nemocničního personálu.

"Tady se nám začíná projevovat efekt očkování a počty pozitivních členů personálu zdravotnických zařízení nám klesají. K dnešnímu dni jsme zhruba na úrovni 100 lidí z personálu, kteří jsou pozitivní. Před 14 dny jsme byli téměř na čísle 200 a já věřím, že tady se ten efekt skutečně projevil naplno," řekl Pavel Pavlík, radní Stč. kraje. 

Zdravotnická záchranná služba zatím stále eviduje zvýšený počet výjezdů, který denně překračuje číslo čtyři sta. Od počátku pandemie se ve Středočeském kraji nakazilo více než sto padesát jedna tisíc obyvatel a přes dva tisíce lidí na následky přitížení zdravotního stavu kvůli covidu zemřelo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu