• Načítám...
>

Jana Jakoba nahradí v radě Václav Švenda

Středočeští zastupitelé dnes zvolili nového radního. Tím se od prvního března stane Václav Švenda (TOP 09). Nahradí Jana Jakoba v křesle radního pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu. Václav Švenda je přes deset let příbramským zastupitelem a v minulosti se také podílel na vedení města jako místostarosta.

Reklama

Novým krajským radním pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu je Václav Švenda. Nahradí Jana Jakoba, který na svůj post rezignoval kvůli působení v poslanecké sněmovně. Změnu odsouhlasili krajští zastupitelé na svém zasedání. Václav Švenda je už přes deset let příbramských zastupitele. Dříve se také podílel na vedení města jako místostarosta.

"Je to pro mě pochopitelně obrovská výzva převzít práci po Janu Jakobovi a poprat se s tím, aby kultura a cestovní ruch nehrály druhé housle. Jsou to oběti současné pandemie. Bude vyžadovat velké úsilí jejich podpora. Chtěl bych naplňovat to, co máme v našem koaličním programu. Bodů je tam celá řada. Od zlepšení činnosti Středočeské centrály cestovního ruchu po nějaké strategické dokumenty obnovy nejohroženějších památek. Pochopitelně také strategický dokument rozvoje kultury. Dále je tam i program kulturních dotací, zjednodušení systému pro žadatele a zlepšení transparentnosti," konstatoval  Václav Švenda, budoucí radní Stč. kraje.

Jan Jakob působil v radě kraje tři měsíce. S nástupem do funkce poslance, ve které nahradil Miroslava Kalouska, oznámil, že v radě nesetrvá, aby se mohl práci v poslanecké sněmovně věnovat naplno.

"Jsem velmi rád, že mě v pozici krajského radního pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch nahradí právě Václav Švenda. Je to velmi dobrá náhrada. Bude se té práci moci plně věnovat. Má zkušenosti z komunální politiky. Tuto agendu měl na starosti i v Příbrami, takže vůbec nepochybuji o tom, že tu roli zvládne," dodal Jan Jakob, radní Stč. kraje.

Agendu po radním Jakobovi si Václav Švenda převezme do prvního března, kdy se má oficiálně zařadit mezi ostatní radní Středočeského kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu