• Načítám...
>

V Čáslavi rozšíří počet parkovacích míst

V Čáslavi rozšíří počet parkovacích míst u místního vlakového nádraží. Více než stovka míst se rozroste o dalších sedmadvacet. Město tak reaguje na potřeby místních obyvatel. V budoucnu se chystá řešit otázku parkování v rámci celého města, a to za pomoci studie, na které bude spolupracovat s ČVUT.

Reklama

Problémy s parkováním řeší, stejně jako v jiných městech kraje, také v Čáslavi. Plánují proto vybudovat nová parkovací místa u vlakového nádraží, na pozemku, který patří městu. Bude zde k dispozici nových sedmadvacet parkovacích míst. Vedení města tak reaguje na potřeby obyvatel města i jeho okolí.

"Již v minulosti vzniklo u nádraží 130 parkovacích míst, ale vidíme, že potenciál potřeby je ještě větší. Na vlastním pozemku nyní máme možnost vybudovat nových 27 parkovacích míst. Chceme tento záměr zrealizovat v letošním roce. Náklady na realizaci by měly být téměř dva milióny korun," upozornil Vlastimil Málek, starosta Čáslavi.

V tuto chvíli je vypsáno výběrové řízení na zhotovitele. Dostavbu parkovacích míst by vedení města chtělo realizovat ještě letos. Ve druhé polovině roku by také mohlo dojít na první krůčky v rámci celkového řešení parkování ve městě.

"K řešení parkování v našem městě by nám mohla pomoci studie, kterou nyní chystáme. Naše představa je, že náš záměr budeme řešit za pomoci ČVUT. Pak je tu otázka i nějakého širšího veřejného konsensu toho, jak upravit třeba parkovné v jednotlivých lokalitách, abychom to mohli regulovat," dodal Vlastimil Málek, starosta Čáslavi.

Studie by měla pomoci také zjistit zda, a které zóny by mohlo vedení města nově zpoplatnit anebo dále finančně regulovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu