• Načítám...
>

Čáslav lidem nabídne promenádu v parku

V Čáslavi se chystají proměnit tvář města. Kromě postupné revitalizace centra tam připravili také studii, jak využít cestu kolem rybníka v místním parku. Nová promenáda by lidem nabídla příjemnou procházku a také originálně připomněla místní slavné rodáky.

Reklama

Čáslav vypracovala studii, která by po realizaci lidem nabídla komfort během procházky kolem místního rybníka. Park Vala, jak se místnímu prostoru ve městě říká, by se totiž mohl proměnit v promenádní místo. Na procházce by si navíc lidé mohli připomenout významné rodáky, kteří jsou s městem spjatí, jako například režiséra Miloše Formana nebo scénografa Josefa Svobodu.

"V rámci studie parku Vala chceme připomenout i významné osobnosti města, ať už Josefa Svobodu nebo Miloše Formana. Josef Svoboda byl člověk, který pracoval se světlem, byl to význačný scénograf, od jehož narození letos uplynulo 100 let a myslím si, že máme zajímavé náměty od paní architektky, jak připomenout i některé jeho realizované scény, úpravu schodů, kde by se dalo posedět a připomínalo by to některé jeho scény z významných akcí, které realizoval po celém světě," řekl Vlastislav Málek, starosta Čáslavi. 

Promenáda by vznikla v rámci celkové revitalizace městské části Vala a do studie, na které bude ještě město pracovat, budou moci také promluvit místní obyvatelé. Pokud to epidemiologické podmínky nedovolí, vedení města je připraveno návrh představit i online.

"Ta studie je vlastně v takové první pracovní verzi, bude dopracována a ještě na jaře doufáme, že se zlepší ta epidemiologická situace, že se budeme moci s lidmi setkat a představit jim to, v nejhorším případě prostřednictvím nějaké videokonference a umožnili bychom připojení lidí," řekl Vlastislav Málek. 

Už letos na jaře se ale lidé dočkají proměny prostoru přímo v centru města. Chystá se totiž výsadba květin na náměstí kolem památníku Jana Husa. Na místní travnaté ploše by mělo prostor rozzářit na pět tisíc letniček a trvalek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu