• Načítám...
>

Novým ředitelem krajského úřadu je Jan Louška

Ředitelem Krajského úřadu Středočeského kraje se od 1. března 2021 stane Jan Louška. Po prosincové rezignaci Jiřího Holuba byl od 1. ledna 2021 pověřený výkonem této funkce Vítězslav Kaliba. V následném výběrovém řízení pak zvítězil právě Jan Louška, jehož jmenování potvrdil ministr vnitra.

Reklama

Od začátku března stojí v čele krajského úřadu nový ředitel. Tím se stal Jan Louška, který tak převzal otěže od Vítězslava Kaliby, který byl vedením úřadu pověřen od ledna letošního roku po odstoupení Jiřího Holuba. Nového ředitele jsme se zeptali, jak zatím prožívá nástup do funkce.

"První dojem z vedení úřadu je takový, že jsem nastoupil do rozjetého Pendolina, ani ne snad do rozjetého vlaku, protože ten úřad v tuto chvíli řeší spoustu agend, které se týkají covidu. Zajištění toho kraje tak, aby ty věci probíhaly pokud možno servisně pro ty obce a organizace, které zřizujeme. Ale samozřejmě ten úřad musí fungovat i pro lidi, kteří tohle všechno zajišťují," říká Jan Louška. 

Značná část kariéry Jana Loušky je spojena s Ministerstvem vnitra České republiky, kde byl vedoucím oddělení projektového řízení IOP, ředitelem zdravotnického zařízení Ministerstva vnitra a v posledních třech letech ředitelem systemizace a organizace státní služby. Na krajský úřad přichází s tím, aby úřadu vrátil kredit a aby fungoval jako servis pro veřejnost. Kvalitní úřad tvoří kvalitní pracovníci, zaměřit se proto chce také na posílení oblasti lidských zdrojů.

"Jeden z mých prvních kroků byl, že jsme vytvořili samostatný odbor, který se téhle problematice bude věnovat. Já bych byl rád, abychom se v té problematice nevěnovali jen standartní personální práci v rámci úřadu, ale abychom se více zaměřili také na vyhledávání talentů, na spolupráci se vzdělávacími institucemi tak, aby se k nám dostávali už kvalitně připravení lidé na práci v tom úřadu. Velký kus práce chci věnovat tomu, aby lidé, kteří pro úřad pracují, pracovali s nějakým komfortem, měli dostatek benefitů a měli pocit, že se ten úřad o ně stará," dodává Jan Louška. 

Jan Louška bude řídit zhruba sedm set pracovníků úřadu. Což, jak sám podotkl, vnímá jako výzvu. V současnosti ještě na úřadu dohlíží na některé personální změny, neobsazeno je stále zhruba 25 pracovních míst na různých pozicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu