• Načítám...
>

V systému PID jsou nově Královéměstecko a Skalsko

Kraj má za sebou první letošní integraci veřejné dopravy. Do systému PID je nově začleněna oblast Královéměstecka a Skalska. Cestující tak budou mít zvýšený komfort při cestování a mohou také ušetřit na jízdném, pokud budou využívat PID Lítačku. Informace o spojích jsou dostupné ve všech dopravních vyhledávačích.

Reklama

Od sedmého března je do systému Pražské integrované dopravy začleněna také oblast Královéměstecka a Skalska. Jedná se o první integraci veřejné dopravy v letošním roce. Cestující tak čekají některé změny v organizaci a počtu spojů. Zrušeno bude celkem 12 linek a zavedeno šest nových, u některých pak bude upraven jejich provoz.

"Zavedli jsme šest nových linek, z toho několik bylo upraveno, prodlouženo, zkráceno. V rámci oblasti Královéměstecka jsme nově zavedli víkendový provoz, který těm lidem zkvalitní cestování do různých destinací, jako je třeba i Kolín, kde jsme zrušili přímou linku. Náhradou za to je linka s přestupem v uzlu Dobšice - Libeň, vlez na vlak. Díky tomuto kroku jsme tu linku takzvaně rozjezdili na dvouhodinový interval, dále jsme zavedli několik přestupních uzlů, jako například uzel v Netřebicích, kde se v jeden čas sejdou 4 autobusy a lidé si mohou přestoupit do všech směrů, což výrazně zkvalitní dostupnost jednotlivých měst či přímo Prahy," řekl Marek Pospíšil, projektant dopravy IDSK. 

Pro snadnější dostupnost předplatných kuponů tak mají i cestující z regionu možnost zakoupit si PID lítačku. Platit za jízdu budou moci také pomocí mobilní aplikace nebo jednorázově platební kartou u řidiče. Díky tarifu PID mohou ušetřit zejména lidé, kteří jezdí pravidelně.

"Pro cestující to znamená velkou výhodu, protože se stávají součástí integrovaného systému dopravy, to znamená jedna jízdenka = jedna cesta, navazují autobusy, navazují vlaky a celý systém je provázán tak, aby cestujícím poskytl výraznou míru komfortu," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje. 

S dlouhodobým projektem integrace veřejné dopravy bude Středočeský kraj pokračovat i nadále bez ohledu na vývoj situace kolem pandemie koronaviru. Všechny potřebné informace o změnách v dopravě v oblasti Poděbradska naleznou cestující na vyhledávačích idos.cz nebo pid.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu