• Načítám...
>

Do sociální oblasti půjde 65 milionů korun

Rada Středočeského kraje schválila převod finančních prostředků ve výši 65 mil. na navýšení příspěvku na provoz jednotlivým příspěvkovým organizacím ze sociální oblasti. V minulém volebním období kraj finance, které si organizace naspořily, v reakci na vývoj finanční situace zafixoval. Teď je krajské sociální příspěvkovky dostanou zpět.

Reklama

Příspěvkové organizace v sociální oblasti, které zřizuje Středočeský kraj, dostanou zpět celkem 65 milionů korun. Schválila to středočeská rada kraje, která tak navýší prostředky na provoz těchto zařízení. Částka je rozdělena na dvě části.

"Já jsem velice rád, že jsme schválili 55 milionů korun, které vrátíme našim příspěvkovým organizacím. Minulé vedení kraje rozhodlo o tom, že zmrazí jejich finance, které měly ve fondech nastřádané za dobu provozování a my jsme se rozhodli v současné době, že jim tyto peníze vrátíme zpět, aby s nimi mohly disponovat. Dalších 10 milionů jsme schválili, že uvolníme na opravy a havárie právě těchto organizací," řekl Martin Hrabánek, radní Stč. kraje. 

Organizace měly finance naspořeny ve fondech na různé investice a opravy. Značnou část úspor ale nechal kraj v minulém volebním období v rámci vývoje aktuální situace zafixovat.

"Tyto finance se jim uvolní a budou je mít na svých účtech a budou moci realizovat ty své plánované rozvojové aktivity. Týká se to našich příspěvkových organizací, typicky domovy seniorů a domovy se zvláštním režimem," řekl Martin Hrabánek. 

Peníze si kraj může dovolit uvolnit. V tuto chvíli už má totiž v rámci letošního rozpočtu k dispozici dalších 1, 77 miliardy korun. Díky přijetí daňového balíčku tak může kromě vrácení peněz příspěvkovým organizacím nasměrovat peníze i do středočeských fondů a vytvořit některé finanční rezervy, například na krytí ztrát z veřejné dopravy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu