• Načítám...
>

Lokální tratě jsou v ohrožení

Obyvatelé malých obcí i turisté, kteří si zvykli využívat malé lokálky, se bez nich do budoucna budou možná muset obejít. V souvislosti s novelou Zákona o drahách má Správa železnic totiž dostat možnost málo využívané tratě takzvaně zakonzervovat.

Reklama

Podle původního poslaneckého návrhu by v provozu měly zůstat jen tratě, kde je větší provoz než tisíc pět set osobních a dvanáct nákladních vlaků ročně. Zbytek by mohla Správa železnic bez konzultace s obcemi či krajem v podstatě zrušit. Protože pojem zakonzervování v případě železnice neznamená uchování. Což si starostové dotčených obcí dobře uvědomují.

"To slovo zakonzervování si myslím, že je velmi zavádějící. Znamená nestarání se, zarůstání lesem a v podstatě tím se stane ta trať pak už nepoužitelnou, protože pak už těžko někdo provede nějakou významnější investici, aby to zprovoznil," řekl Jiří Slavík, starosta Votic. 

"Já si myslím, že zde se jedná o dlouhodobý problém, který je spojen s údržbou lokálních tratí a že Správa železnic dlouhodobě upozorňuje Ministerstvo dopravy, že na to nemají dostatek peněz a Ministerstvo dopravy jim ty peníze zase neuvolňuje," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje. 

Po velké kritice představitelů samosprávy, tedy obcí a Středočeského kraje, se poslanecký návrh změnil a to co do množství i charakteru vlaků, které musí ročně tratí projet, aby nebyla tzv. zakonzervována. A navíc mají dostat slovo i volení zástupci občanů, tedy samosprávy obcí a kraje, takže by lokálky nemohla Správa železnic rušit svévolně. Ale i tak je budoucnost lokálek nejistá zvláště v souvislosti se současnou pandemickou situací, kdy lidé využívají veřejnou dopravu mnohem méně a tenčí se daňové výnosy, tedy i finance pro železnici. O lokálkách bychom ale možná neměli přemýšlet jen ve smyslu ekonomiky běžné přepravy osob či materiálu.

"Zejména sem přiváží turisty, což je pro nás velmi podstatné, protože tady žádný průmysl není. Cestovní ruch je velmi důležitý pro Mšeno a my jsme rádi, že nás lokálka zásobuje těmi návštěvníky," řekl Martin Mach, starosta Mšena. 

"Nejen nějací turisté, kteří sem přijedou, ale i místní lidé rádi své děti svezou lokálkou. Občas se tady vyskytne i nějaký historický vlak při nějaké příležitosti," řekl Jiří Slavík, starosta Votic. 

A tak se nabízejí i jiné modely udržování a financování lokálních tratí v souvislosti s přínosy turistického ruchu. Do nich se mohou zapojit jak soukromí investoři, tak obce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu