• Načítám...
>

Kraj mění pravidla odměňování úředníků

Středočeský kraj nově zveřejňuje platy vyšších úředníků a také přistoupil ke změnám v pravidlech jejich odměňování. Reaguje tak na kauzy minulého vedení kraje, kdy dosahovaly platy některých krajských úředníků až dvě stě tisíc korun.

Reklama

Po kauze týkající se vysokých platů bývalého ředitele Krajského úřadu a některých dalších úředníků Středočeského kraje přistoupilo nové vedení ke změnám v pravidlech odměňování a také nastoupilo cestu zveřejňování informací o platech vyšších úředníků.

"V současné době máme už na webových stránkách kraje zveřejněny všechny smlouvy DPP a DPČ, které jsou s jednotlivými osobami uzavřeny včetně jména, částky a náplně práce. Také máme zveřejněny platy vysokého vedení krajského úřadu, to znamená ředitele a jeho zástupců + platové rozmezí vedoucích odborů a vedoucích oddělení + pravidla odměňování," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje. 

Změny, které se týkají odměňování úředníků, upravují výši možných odměn za vykonanou práci. Nově nebude moci žádný úředník dostat odměnu vyšší než dvacet pět procent z platu.

"Co se týče platů, tak ty jsou samozřejmě v nějakém rozmezí. Je to u každého vedoucího odboru nebo oddělení jinak, podle toho, kolik má osob v přímém řízení, jakou má odpovědnost a za jakou agendu. Co se týče odměn, tak je to maximálně 25 % z celé té výše ročního platu a má to určitá pravidla," řekla Petra Pecková. 

Těmito změnami kraj reaguje na situaci v minulém volebním období, kdy se platy některých úředníků pohybovaly od 120 do 200 tisíc korun. Odměny pak stoupaly i nad osmdesát tisíc korun. Podle srovnání, která provedly Seznam Zprávy, takové platy neměli úředníci v žádném jiném kraji.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu