• Načítám...
>

V kraji se opravuje zhruba třicet mostů

Zhruba třicítka krajských mostů prochází opravami. Vedení kraje by chtělo stejný počet oprav rozjet ještě během letošního roku. Po zimě ale kraj bojuje s opravami silnic poškozených sněhem a mrazem, o který letos nebylo nouze. Jen silniční údržba během zimních měsíců vyšla kraj na čtyři sta milionů korun. Opravy mostů se tak neobejdou bez finančních problémů.

Reklama

Mosty ve Středočeském kraji jsou každoročně velké téma. V kraji je více než osmnáct set mostů a řada z nich je v technicky nevyhovujícím stavu. Letos už některé opravy probíhají a některé jsou připravovány. Aktuálně probíhají práce na výstavbě nového mostu v Měšicích, což si vyžádá investici sto milionů korun.

„Byli bychom rádi, aby mohli už letos po tom mostě jezdit, protože v tom území to představuje jeden z vážných problémů. V případě uzavření mostů je to vlastně ve všech případech. Zároveň připravujeme další důležité rekonstrukce, ať už je to most přes dálnici D4 v Jílovišti. Ve velmi špatném stavu je most v Kolíně, který bychom také rádi opravili. Pravděpodobně budeme muset reagovat na vývoje té situace, protože tam opravdu hrozí už i zranění lidí pod tím mostem,“ říká Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Rekonstrukce se připravuje také na dalších mostech v kraji. Ve stádiu příprav je například most mezi Břežany II a Rostoklaty. Tam vedení kraje v současnosti komunikuje se zástupci obcí a projektanty, aby se podařilo doladit detaily oprav tak, aby proběhly v co nejkratší době a bez větších komplikací.

„V tuto chvíli probíhají a dokončují se stavby zhruba v počtu třiceti. Rádi bychom v letošním roce začali dalších třicet velkých investičních akcí. Bojujeme teď se stavem silnic po zimě. Tím jak ta zima vypadala, tak je to větší nálož a problém, než byl v předchozích letech. Budeme hledat finanční prostředky na to, abychom to zvládli,“ dodává Martin Kupka.

Zimní údržba krajských silnic letos kvůli bohaté sněhové nadílce stála výrazně více než v předchozích letech. Celkem si vyžádá čtyři sta milionů korun. Další peníze si vyžádají opravy cest po zimě. Už teď je tedy jasné, že opravy mostů bude provázet nedostatek financí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu