• Načítám...
>

Strážníci ve Slaném používají unikátní kamery

Městská policie ve Slaném má nové kamerové vybavení. Speciální nerozbitné mobilní kamery mají strážníci možnost připevnit přímo na uniformy. Systém umožňuje sledovat záznam také online a kamery lze propojit s kamerovým systémem.

Reklama

Strážníci ve Slaném mají nově k dispozici unikátní mobilní kamery, které disponují špičkovou technologií. Kromě požadavků na kvalitní zvukový a obrazový záznam splňují ještě mnoho pro strážníky důležitých funkcí.

"Důležitý byl požadavek na uchování dat, aby nedošlo k úniku dat. Splňujeme všechny požadavky, data kamer jsou šifrovaná. Dalším kritériem byla odolnost v terénu, to znamená, že kamera může upadnout, může se s ní nešetrně zacházet a přesto vydrží. Další parametr, který jsme potřebovali, je umístění na uniformu, kdy ten strážník není vázaný na umístění pouze na jednu část uniformy do nějaké kapsy či klipu. Kamera je uchycena na magnet a tak si ji mohou umístit tam, kam budou chtít," řekl Bedřich Sirůček, velitel Městské policie Slaný. 

Po loňském pilotním testování tak mohou strážníci kamery používat v ostrém provozu. Město zatím nakoupilo čtyři kusy, které si strážníci střídají mezi sebou. Kamery mají navíc výhodu v tom, že se dokáží napojit na městský kamerový systém, dokonce lze skrz kamery přenášet obraz online. Aby mohlo město takto kamery využívat, bude ale muset posílit technické zázemí.

"My se chystáme do budoucna, že posílíme server a tím získáme daleko větší úložiště a také rychlejší přenos dat. Počítáme s tím, že u některých akcí, kdy budeme potřebovat, můžeme v podstatě všechno propojit online a budeme moci kamery využívat v podstatě rovnou v přímém přenosu tak, aby i obsluha, která je na ústředně, mohla okamžitě vědět a monitorovat zásah," řekl Martin Hrabánek, starosta Slaného. 

Kamery navíc pořizují kvalitní záznam i při snížené viditelnosti. V provozu vydrží až dvanáct hodin. Jedno zařízení stálo zhruba dvacet tisíc korun s tím, že nutné bylo zaplatit také licenci za podpůrný systém.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu