• Načítám...
>

Středočeši budou mít interaktivní silniční mapu

Nová interaktivní silniční mapa jako nástroj pro řidiče ale i správu silnic. Takový projekt připravuje vedení Středočeského kraje. Mapa by měla prozradit stav silnic, probíhající i plánované opravy a editovat by ji mohli také správci středočeských silnic. V tuto chvíli probíhají práce na zadávacích podmínkách.

Reklama

Středočeský kraj vyvíjí další pokrok v digitalizaci svých služeb. Světlo světa by měla spatřit interaktivní silniční mapa, která by umožnila sdružovat všechny potřebné informace týkající se stavu středočeských silnic. Lidé by tak měli přehled o stavu, ale i o aktuální situaci v úsecích, kterými mají například v plánu projet.

"Jakýmsi předobrazem je například web ŘSD a podobných institucí jinde ve světě. Chtěli bychom, aby Středočeši našli na té mapě středočeské silniční sítě i aktuální uzavírky, průběh zimní údržby a aby tam do budoucna mohli nacházet důležité informace o aktuálních haváriích, když na silnici spadne skála nebo se přihodí něco takového nepředvídatelného. Chceme, aby si zvykli na ten web chodit a našli tam ty své informace v podobě mapy," řekl Martin Kupka, náměstek hejtmanky Stč. kraje. 

Mapa ale nebude sloužit pouze veřejnosti. Velkým přínosem má být i pro samotnou správu a údržbu silnic. Správcům silnic by měla umožnit také do mapy zasahovat a průběžně aktualizovat některé informace.

"Aby to byl zároveň nástroj, který budou využívat cestmistři ve své práci, budou mít k dispozici své editovatelné vrstvy, budou si moci přímo značit i to, kde proběhlo posekání trávy, kde neproběhlo a jak to naplánují. Zároveň chceme, aby ten nástroj umožnil hlídat i záruční opravy, aby bylo jasné, kde právě končí záruka," řekl Martin Kupka. 

Byla by tak možnost před jejím koncem provést kontrolu a případné opravné práce ještě stihnout v termínu. Momentálně probíhají práce na všech zadávacích podmínkách nástroje, aby mapa skutečně byla schopna fungovat tak, jak si vedení kraje představuje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu