• Načítám...
>

Vývoj pandemie v Stč. kraji je příznivý

Vývoj pandemie ve Středočeském kraji je příznivý. Ukazatele nákazy a denního nárůstu počtu nemocných od poloviny března významně klesl a to zhruba o šedesát procent. Snižuje se také počet hospitalizovaných a zásahů záchranné služby u pacientů s covidem. Z původních 61 bylo v kraji k osmému dubnu evidováno 26 ohnisek nákazy.

Reklama

Pandemie ve Středočeském kraji zvolna ustupuje. Potvrzují to čísla, která prezentovalo vedení kraje 8. dubna. Kleslo mnoho ukazatelů, počet nemocných se snížil o šedesát procent, počet hospitalizovaných pak o čtyřicet.

„Ty ukazatele opravdu klesly zhruba o šedesát procent jak v počtu nakažených, tak v počtu denního nárůstu. Samozřejmě díky tomu jsou nižší pozitivní pacienti v nemocnicích. Aktuální počet nemocných nám klesl, je to k 7. dubnu čtrnáct tisíc třicet tři nemocných. Kleslo to tedy velmi významně. Také nám klesají velmi významně přírůstky za posledních dvacet čtyři hodin a také nám klesá aktuální počet nemocných na sto tisíc obyvatel,“ říká hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková.

Nejhorší situace je zatím v okrese Mladá Boleslav, kde je nakaženo téměř čtrnáct set lidí na sto tisíc obyvatel. Naopak nejméně nakažených, sedm set dva je v okrese Benešov. Nemocnice v kraji postupně odvolávají Stav hromadného postižení osob. K 8. dubnu byl stav vyhlášen pouze v devíti z původních patnácti zařízení. Klesá také počet výjezdů záchranky k pacientům s covidem.

„Máme cirka čtyři sta padesát výjezdů denně, ale co vidím jako pozitivní trend je to, že počet covid pozitivních pacientů při těch výjezdech nám klesl o padesát procent a dnes se pohybujeme na čísle zhruba sedmdesát. Věřím, že jsme na té sestupné trajektorii křivky vývoje pandemie a že se nám skutečně podaří nějakým způsobem se vracet v nemocnicích do normálního stavu,“ dodává radní Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

Snižují se také ohniska nákazy. Ve Středočeském kraji jejich počet klesl z šedesáti jedna na dvacet šest. Jedná se o sociální a zdravotnická zařízení, firmy a také školská zařízení jako dětské domovy a předurčené školy. Nákaza se ale prokázala pouze ve třech zařízeních a to u každého v počtu jedné nakažené osoby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu