• Načítám...
>

Očkování v kraji zrychluje

Očkování v kraji běží v plném proudu. Od minulého týdne se do centrálního rezervačního systému mohou hlásit i pracovníci sociálních služeb. V kraji funguje 21 očkovacích míst, z toho 13 jich je velkokapacitních. 19. dubna by pak mělo přibýt ještě nové centrum v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře.

Reklama

Od sedmého dubna se mohou ve Středočeském kraji hlásit k očkování pracovníci sociálních služeb. Od minulého týdne je spuštěna registrace k očkování proti nemoci Covid - 19 těchto zaměstnanců přes centrální registrační systém.

"Jsou to pracovníci zejména městských, obecních a krajských úřadů, kteří jsou v přímém kontaktu s klienty sociální péče tzv. OSPODu a další pracovníci odboru sociálních věcí. Ty registrace probíhají a pracovníci sociálních odborů už mají termíny na příští týden, takže věřím, že tato skupina bude proočkována rychle," řekl Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje. 

Minulý týden kraj překročil dvou set tisícovou hranici v podaných dávkách vakcín od začátku očkování. Počet vakcín, které do kraje putují, se týden od týdne zvyšuje. Celkem je v kraji naočkováno 238 268 lidí.

"U kategorie 80 + máme alespoň první dávkou naočkováno 27 969 spoluobčanů a tady bych si troufl říci, že se blížíme k 90 % zájemců, kteří se nám zaregistrovali do očkovacích míst. Nicméně jsme na více než 50 % spoluobčanů v této věkové kategorii a ten rozdíl je v tom, že veliká část spoluobčanů čeká na očkování u praktických lékařů, kde bohužel ty dodávky vakcíny od výrobce prostřednictvím Ministerstva zdravotnictví jsou diametrálně menší, než dodávky od firmy Pfizer," řekl Pavel Pavlík.  zaregistrovali do očkovacích míst. Nicméně jsme na více než 50 % spoluobčanů v této věkové kategorii a ten rozdíl je v tom, že veliká část spoluobčanů čeká na očkování u 

Kraj je připraven naočkovat až třináct tisíc lidí denně. Vše záleží na tom, zda budou k dispozici vakcíny. V kraji funguje celkem 21 očkovacích míst, z toho je v provozu 13 velkokapacitních center. 19. dubna by mělo přibýt ještě nové očkovací centrum v prostorách Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu