• Načítám...
>

Výstavba obchvatu Staré Boleslavi začne letos

Stará Boleslav se dočká obchvatu. Se začátkem prací se počítá na přelomu června a července letošního roku. Významná dopravní investice kraje, která ulehčí od dopravního zatížení ve městě, se vyšplhá na dvě stě milionů korun. Společně s obchvatem vznikne na okraji Staré Boleslavi také kruhová křižovatka.

Reklama

Ve Staré Boleslavi letos odstartuje budování obchvatu města. Po mnoha letech se tak konečně začne s výstavbou zásadní dopravní investice, která ulehčí městu od enormního dopravního zatížení.

„Jedná se o jednu z největších investic Středočeského kraje v tomto období, protože celkově ty investiční náklady se budou pohybovat kolem dvou set milionů korun. Stavba je to ale velmi důležitá, Stará Boleslav na ni čeká opravdu mnoho let. Tak jako všechna místa v okolí Prahy jsou dopravně přetížená, tak totéž platí tady pro celý ten uzel poblíž dálnice D10," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Martin Kupka.

O obchvatu města se hovoří už od osmdesátých let. Posledních šest let město v úzké spolupráci s krajem řešilo otázku majetkoprávních vyrovnání. Teď už tedy nic nebrání tomu, aby se začalo stavět. Práce by se mohly rozjet na začátku letošního léta. Společně s výstavbou obchvatu vznikne na okraji Staré Boleslavi také nová kruhová křižovatka.

„V tuto chvíli probíhá soutěž na zhotovitele té stavby, jak kruhové křižovatky, tak toho obchvatu. A chtěli bychom optimisticky začít stavět v červnu, v červenci,“ říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Martin Kupka.

„Nechali jsme si udělat dopravní model města. Tuším, že průjezd na té Boleslavské silnici, která dnes vede do centra, je čtrnáct tisíc aut denně. Z toho, tuším, tisíc čtyři sta aut je přímo nákladních, to znamená nad dvanáct tun. A to je ta obrovská úleva, která ubude tady z centra toho města,“ dodává místostarosta města Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Hynek Homolka.  

Značnou část obchvatu se podaří zafinancovat z evropských dotací, finance na novou kruhovou křižovatku pak uvolní Státní fond dopravní infrastruktury.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu