• Načítám...
>

Kraj opravuje páteřní silnici ve Staré Boleslavi

Stará Boleslav zažívá dopravní komplikace spojené s opravami krajské cesty II/331. Nutné opravné práce ale začaly v intravilánu města, aby mohly co nejdříve z městského prostoru ustoupit. Opravy silnice budou pokračovat v rámci tří etap a celkově si vyžádají finanční náklady ve výši osmdesáti milionů korun.

Reklama

Ve Staré Boleslavi probíhají opravy krajské silnice II/331, jejíž stav už volal po rekonstrukčním zásahu. Práce se naplno rozjely přímo v obytné části města a budou probíhat v rámci několika etap.

„První etapa, která se týká intravilánu Staré Boleslavi, by měla skončit v srpnu. Tak abychom odtud s tou stavbou co nejrychleji zmizeli. Začalo se tady v té části, kde je velmi úzká spolupráce s městem, protože samozřejmě ta rekonstrukce se dotkne i chodníků, to už je ale investice městská,“ říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Martin Kupka.

Každou rekonstrukci frekventované komunikace doprovázejí problémy spojené s objízdnými trasami. Ani tento projekt není výjimkou. Zejména řidiči dojíždějící z okolních obcí musí počítat se značně zdlouhavou objížďkou, kterou podle vedení města nebylo možné vést jinudy.

„Nahradit takto frekventovanou silnici jakoukoliv objízdnou trasou prostě nelze. Myslím, že své si užívají občané okolních obcí, zejména Borek, Lhota. Ta objízdná trasa je prostě zatroleně dlouhá. Komplikace v dopravě v rámci lokálních místních ulic je prostě obrovská. Děkuji všem občanům, že jsou trpěliví. Jsou určité výtky, budeme se snažit společně se stavbou snižovat prašnost, kropit tu objízdnou trasu. Případně za asistence městské policie vykazovat automobily, které tam nemají na té objízdné trase co dělat,“ vysvětluje místostarosta města Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Hynek Homolka. 

Po první etapě se rekonstrukční práce přesunou o kus dál směrem na Borek a v rámci poslední třetí etapy se opraví úsek silnice směrem ke Lhotě. K realizaci poslední etapy dojde až v příštím roce. Celkové náklady na rekonstrukci krajské silnice se vyšplhají na osmdesát milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu