• Načítám...
>

ŘSD zahájilo výstavbu obchvatu Olbramovic

Olbramovice se po třiceti letech konečně dočkají obchvatu obce. Ředitelství silnic a dálnic oficiálně zahájilo jeho výstavbu. Přeložka za celkem 321 milionů korun bude spolufinancována z evropských dotací a pokud vše půjde podle plánu, stát by měla v březnu roku 2023.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic oficiálně zahájilo výstavbu obchvatu obce Olbramovice na silnici I/3. Nová silniční přeložka povede východně od stávající obytné zástavby a bude dlouhá téměř tři a půl kilometru.

„Nachází se na ní dvě protihlukové stěny, jedna mimoúrovňová křižovatka. Napojuje se v současné době takovým technicky nevyhovujícím řešení v tom esíčku, prochází kolem Čapího hnízda východně od města Olbramovice zhruba ve vzdálenosti padesát až sto metrů od nejbližší zástavby a napojuje se v blízkosti křižovatky u Votic,“ říká generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR, Radek Mátl.

Olbramovice se tak po zhruba třiceti letech dočkají úlevy od enormního dopravního zatížení. Místní trápí zejména kamionová doprava, která projíždí středem obce a rozděluje ji tak na dvě části. Zejména v dopravních špičkách dochází v obci k nebezpečným situacím.

„Pro tu obec to bude mít obrovský význam, protože ten provoz je tady neutišitelný. Škola je pod komunikací, vlastně ráno, odpoledne i v poledne na oběd ty děti přecházejí, občané chodí také sem dolů. Ta komunikace tu obec celé léta rozdělovala, tak teď konečně budeme mít všechno pohromadě,“ říká starosta Olbramovic, Ivan Novák.

„Zároveň je to symbolický první krok k tomu, aby se co nejrychleji také dobudovala dálnice D3 v té středočeské části, kterou pořád Česká republika všem lidem jihu ve Středních Čechách dluží. Všem motoristům, kteří by měli mnohem rychleji dojet z jihu Čech do centra Prahy,“ dodává náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Martin Kupka.

Obchvat Olbramovic za tři sta dvacet jedna milionů korun bude spolufinancován z evropských dotací a pokud vše půjde podle plánu, řidiči se po nové přeložce projedou už v březnu roku 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu