• Načítám...
>

Hasiči v Kytíně dostali respirátory

Hasičům v Kytíně byly předány tři tisíce respirátorů. Ty budou distribuovány starším členům okresního sdružení Praha - západ. Místní hasiči si tento dar určitě zaslouží, v posledním roce totiž pomáhali, jak mohli. Stáčeli dezinfekci, tiskli štíty nebo dezinfikovali pomocí ozonu.

Reklama

V hasičské zbrojnici v Kytíně v okrese Praha - západ proběhlo předání respirátorů. Ty místnímu okresnímu sdružení hasičů věnoval nadační fond REGI Base.

"Pomáháme hlavně těm, kteří z nás sloužili - policistům, vojákům, hasičům a válečným veteránům. Jedná se o dar 3 000 respirátorů třídy N95, kterou jsme na žádost dobrovolného sboru z Praha - západ poskytli místním hasičům," řekl Hynek Čech, zakladatel REGI Base. 

"Tento dar bude využit na podporu starších hasičů, starších členů našeho Okresního sdružení. Máme jich asi 500 ve věku 70 a více let. Ta zásilka bude rozdělena na jednotlivé balíčky pro jednotlivé sbory a budou podpořeni naši starší hasiči," řekl Josef Myslín, starosta Okresního sdružení hasičů Praha - západ. 

Místní hasiči z Prahy - západ museli během pandemie koronaviru omezit běžnou činnost. Ale pomáhali a pomáhají, jak se dá. Minulý rok na začátku pandemie stáčeli a distribuovali třeba dezinfekci a pak zas využili k pomoci 3D tiskárny.

"Byla koupena první 3D tiskárna, začali jsme s tiskem ochranných štítů, ty šly zejména do nemocnic, sociálních zařízení, škol a dalších, kde je potřebovali. Podporujeme i další tiskaře, kteří mají své tiskárny, ale my jim dodáváme materiál a kromě toho se podařily koupit ozonové generátory, které umožňují dezinfekci ozónem. My provádíme tu dezinfekci, ale samozřejmě také půjčujeme ty přístroje," řekl Josef Myslín. 

Nyní tedy na 3D tiskárnách vyrábí třeba držáky na roušky nebo stojany na vakcíny. Tyto pomůcky pak distribuují do celé České republiky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu