• Načítám...
>

V hale GASK otevřeli očkovací centrum

Středočeský kraj otevřel další velkokapacitní očkovací centrum. To funguje v nové multifunkční hale GASK v Kutné Hoře. Denně bude schopné naočkovat až šest set lidí. Celkem tak ve Středočeském kraji funguje už dvacet tři očkovacích míst.

Reklama

Středočeský kraj otevřel další velkokapacitní očkovací centrum. To funguje od devatenáctého dubna v nově otevřené multifunkční hale Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře a stejně jako v jiných centrech, i tady by měli zvládnout naočkovat stovky pacientů denně, bude-li čím.

„Měli bychom se pohybovat někde kolem pěti set až šesti set klientů nebo podaných dávek denně. A to samozřejmě závisí na tom, jaké budou dodávky vakcíny do celé České republiky, potažmo do Středočeského kraje. My jsme od počátku ta očkovací centra budovali tak, že bude možné očkovat všemi typy vakcín. Nicméně, tak jak se vyvíjí, či spíše nevyvíjejí dodávky u některých vakcín, tak od prvního třetí jsme rozhodli ve Středočeském kraji, že dodávky vakcíny od firmy AstraZeneca jsou primárně určeny pouze pro ordinace praktických lékařů. S jedinou výjimkou, to bude podání druhých dávek těm klientům, kteří byli naočkováni ještě před zapojením praktických lékařů,“ říká radní Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

Myšlenka využít nové Kongresové centrum galerie pro očkovací účely napadla ředitelku Janu Šorfovou. Prostory, které zatím nelze využívat pro kulturní a společenské účely, tak nabídla kraji. Lidé navíc během čekání na očkování mohou například sledovat program, který galerie připravila.

„Protože jsme galerie, tak jsme se rozhodli, že klienty, kteří přicházejí na očkování, zabavíme uměním. Máme nový program Galerie pod širým nebem nebo GASK pod širým nebem, takže když procházejí do této haly, tak procházejí stromořadím soch a ještě když čekají na očkovací průkaz, tak jim tady na televizi promítáme program galerie a mohou si od nás i odnést propagační materiály,“ říká ředitelka GASK, Jana Šorfová.

V kraji v současné době funguje celkem dvacet tři očkovacích center. Kraj má v záloze ještě další možnosti, bude-li třeba očkování ještě posílit. V Kutné Hoře se dosud očkovalo pouze v místní nemocnici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu